Gyárbezárások után végre egy jó hír, lesz McDonald’s Ózdon!

Ötévnyi “keserves” küzdelem után sikerült elérni Ózdon, hogy a McDonald’s éttermet nyisson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. Janiczak Dávid jobbikos polgármester pár napja példátlan sikerként jelentette be ezt Facebook-oldalán. Összehoztak minden engedélyt és június elején elkezdődhet a munka.

„A kezdetekben falakba ütköztünk, a cég akkori üzleti stratégiája nem tette lehetővé az ózdi nyitást. 2019-ben viszont az étteremlánc magyarországi tulajdonosváltását követően fordulat állt be a vállalat üzletpolitikájában, és nyitottá váltak a beruházásra” – ezt a polgármester a Napi.hu-nak mondta el.

Körülbelül 60-70 alkalmazottja lehet majd a McDonald’snak, de a nyitás pontos dátuma még nem látható. Azt talán mondani sem kell, hogy a helyi vendéglátósok aggódnak, mert tartanak az amúgy sem pörgő forgalmuk további csökkenésétől.

A helyi kutyások se boldogok, mert városközponti kutyafuttató helyén húzzák fel a gyorséttermet, de a polgármester azt ígéri, a kutyafuttatót nem szüntetik meg, csak átrakják egy közeli helyszínre. Nyilván a bezárt gyárak helyén van elég szabad terület, így ez tényleg nem jelenthet gondot.

Hát, végre egy jó hír a generációk óta válságról válságra bukdácsoló városban, amely az utóbbi időben gyárbezárásai miatt, újabb szociális válsághullám miatt került be a hírekbe. Mondjuk ha a polgármester a Meki helyett a bezárások ellen küzdött volna, akkor ma nem lenne a hazai munkanélküliség fellegvára újból Ózd.

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •