Gyurcsány: nem kellett volna elvállalnom a miniszterelnökséget

gyurcsany ferenc 2015

Magyarországnak nem tett jót, hogy két ember is nagyon fiatalon lett kormányfő. Az egyik én vagyok, a másik Orbán Viktor.

– Tavaly a nagy migránshullám idején békés ünneplő tömegnek nevezte a Röszkénél, a lezárt határt áttörő embereket. Azóta kiderült, hogy terroristák is jöttek-mentek a menekültáradatban. Beismeri, hogy alaposan tévedett?

– Nem egy magyart tartóztattak le az elmúlt hónapokban például Angliában, mert bűncselekményt követtek el. Akkor zárják le Angliát minden magyar ember előtt? De hát mi magyarok, többségünkben rendes emberek vagyunk. Nem bűnhődhetünk pár gazember miatt. És őszintén ugyanezt gondolom minden más népről is.

– A kölni molesztálások után lehet még egyáltalán érvelni a menekültek befogadása mellett?

– Az emberek biztonsága az első. De a kormány dolga, hogy megvédjen bennünket. Például a molesztálástól. Azért tartunk rendőrséget. És ha erre egy kormány nem képes, akkor nem vasfüggönyt kell építeni, hanem át kell adni a helyet alkalmas vezetőknek. Egyébként meg hiszem, hogy a magyar emberek jók, és legközelebb is adnak meleg ruhát a fázó asszonynak és élelmet az éhező gyereknek.

– Visszagondolva az eddigi politikai pályafutására: van valami miatt lelkiismeret-furdalása?

– Nem kellett volna elvállalnom a miniszterelnökséget. Erre a lemondásom után jöttem rá. Akkor még nem voltam kész a feladatra. Azt kell, hogy mondjam: Magyarországnak nem tett jót, hogy két ember is nagyon fiatalon lett kormányfő. Az egyik én vagyok, a másik Orbán Viktor. Ehhez a poszthoz bölcsesség kell, ami a tapasztalattal jön. Márpedig ennek mindketten híján voltunk.

Bővebben: Blikk

Fotó: Isza Ferenc

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük