Gyurcsány újra megmenti Fodor Gábor pártját

Fodor Gábor a rendszerváltás utáni politikai élet nagy túlélője. Az egykori Fidesz alapító, miután szakított Orbánnal SZDSZ-es miniszter is lett, majd a elnökségig vitte ebben a pártban. Később alapító vezetője lett a “Liberálisok” néven futó pártnak, amely 2014-ben listás helyett kapott az akkori egyik ellenzéki összefogástól, így Fodor újabb ciklusra bejutott a parlamentbe. Nem sokkal később porszem került a gépezetbe, a 2016-os előválasztási előkészületek során Gyurcsány hangosan “fideszesezte” Fodort és megvétózta azon való indulásukat. A Liberálisok párt ennek ellenére nem került a történelem szemétdombájára, 2018-ban is jutott nekik befutó országgyűlési képviselői hely. Ekkor Bősz Anett lett a szerencsés, aki némi meglepetésre a DK frakcióba ült be.

A politikai formációról sokat azóta se hallottunk, így meglepő, hogy Dobrev Klára hatalmas sikerként jelentette be a nulla szintű támogatottsággal bíró párttal való együttműködést. Ennek része, hogy több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az ellenzéki előválasztáson. Sok értelme láthatóan nincs a dolognak, mégis Dobrev úgy fogalmazott, hogy:

„Megtiszteltetés számomra, hogy a Liberális párttal együttműködve indulhatunk neki a kampánynak, hogy az ő logóik fogják színesíteni jelöltjeink plakátjait, és hogy engem, mint miniszterelnök-jelöltet támogatnak az előválasztáson.”

Konkrétumot ez nem nagyon takar, mindössze annyit tudhatunk, hogy a DK Pest megye 1. számú választókerületében Bősz Anettet, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében pedig Sermer Ádámot, a Liberálisok ügyvivőjét támogatja az előválasztáson a DK.

Ami még biztosnak tűnik, hogy a DK máris bevállalta, hogy egy potyautast újra bevisz a parlamentbe, valószínűleg Fodor Gábor utódját, Bősz Anettet. Ő már hátradőlhet, újabb négy éve lesz meg jó fizetéssel…

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •