Ha a “mészároslőrinceket” elzárják a pénzcsapoktól, akkor a magyar kormány lefagy

Az EU a tagországi hozzájárulások (bevételek) ideiglenesen duplájára emelése (fedezet) bázisán 750 milliárd euró összértékben, hatalmas hiteleket kíván felvenni a pénzpiacokon, s ezeket részint vissza nem térítendő, részint pedig továbbhitelezett eszközökként kívánja a tagállamok rendelkezésére bocsátani. Ezek a pénzek – alapvetően – reformokra, zöld beruházásokra és járványmegelőzésre fordíthatók.

Az Igen Szolidaritás a “Next Generation EU” újjáépítési keretrendszert történelmi esélynek látja, mint, ahogy a Huszti Andrea által jegyzett közleményben írják:

a fenntartható európai gazdasági fejlődés most soha nem látott beruházási hátteret kaphat.

Az Igen Szolidritás érti a magyar kormány viszonylagos tanácstalanságát, hiszen első látásra nehéz kitalálni, vajon a Magyarországra jutó eszközök miként pumpálhatók a ‘mészároslőrincek’ zsebébe – munka nélkül.

Ezzel összefüggésben az új baloldali párt elítéli a magyar kormányfő ostoba nyilatkozatait, amennyiben az EU Magyarországon kívüli részét ‘nem munkaalapú társadalmaknak’ minősíti,

ugyanis minden emberi társadalom munkaalapú, a rabszolgaságtól kezdve, a feudalizmuson át, a kapitalizmusig, az összes. Sőt, a szocializmus is.

  •  
  •  
  •  
  •