Ha az ellenzék erősebb lenne, és az utcán lenne…

bicepsz

 

A békemenet és a lengyel légió visszahozta az Operánál még csak félénken pislogó kormányoldal magabiztosságát. Orbán már nem zavartan pislog és nyújtogatja a nyelvét,  hanem a szimpatikusnak nehezen nevezhető vigyorával tekint alattvalóira. Ha az ellenzék erősebb lenne és az utcán lenne, akkor ma már nem Schmitt Pál lenne a magyar köztársaság, bocsánat Magyarország köztársasági elnöke. Ha az ellenzék erősebb lenne és az utcán lenne, akkor sikeres lett volna az esztergomi népszavazás. Ha az ellenzék erősebb lenne és az utcán lenne, akkor röhögve összejönne az Lmpnek a kétszázezer aláírás és nem a pánikkommunikáció menne lassan két hete.

Ha az ellenzék erősebb lenne és az utcán lenne, akkor Károlyi Mihály szobrához nem merne hozzányúlni Kövér László mindaddig, míg tartania kellene a népharagtól. Sajnos a demokratikus ellenzék elvesztette több tízezer utcán is aktív emberét. Miért? Mert képtelenek voltak normálisan mozgósítani az embereket. Gyalázatosan pocsék rendezvényeken lehettünk jelen, ahol lelkesítő beszédekből volt a legkevesebb. Emlékezzünk a Milla demóira, az Operánál tartott rendezvény semmitmondó szövegeire vagy a Klub rádió mellett szervezett tüntetésre, ahol valami elcseszett nyugdíjas pedagógus még rá is szólt a tüntetőkre, hogy ne lengessék zászlóikat és ne hangoskodjanak.

Sajnos ma nincs erős ellenzék, sőt utcára vihető tömegek sincsenek. Nem azért, mert beláttuk, higy Viktor mégis király dolgokat csinál, hanem mert a töketlen és csak önmagukat menedzselő és karrierjüket építő ellenzéki vezetőink vannak, akik még arra is képtelenek, hogy egy normális, mozgósító beszédet tartsanak. Mi lesz így? Hát pont semmi. 2014-ben ezek az emberek azon fognak örömködni, hogy egyáltalán bekerültek a parlamentbe és halkan kuncognak majd a bajszuk alatt, ha valamely ellenzéki riválisuk kiesik onnan. Lehetne másként is, de ahhoz új arcokra, gondolatokra és meggyőző fellépésre van szükség.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük