Ha nincs néző a stadionokban a kormánymédia bekamuzza őket

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a magyar bajnokik hivatalos nézőszáma köszönőviszonyban sincs azzal, ahányan valóban szurkolnak a vadonatúj stadionokban. Volt hogy egyesével számolták meg a drukkereket, és sehogy sem jött ki, amit a klubok jelentenek.

A kormányközeli médiagépezet is rendre belezavarodik a kozmetikázásba, most például az MTI Balmazújvárosból 1800 nézőt jelentett, a Nemzeti Sportban már 2206 jelent meg (a nem kerek számok mindig sokkal hitelesebbnek tűnnek), Mezőkövesden a távirati iroda szerint 2300-an voltak, a Sportban már 3643-an. (A Nemzeti Sport online közvetítéseiben a legelején megtippelik a nézőszámot, ami mindig jóval alacsonyabb a hivatalos adatnál. Viszont a nézőszám-statisztikában már a klubok adatait használják. Így lesz rögtön 1700-zal több néző. A feltornázott eredmény így is lesújtó, pláne ahhoz képest, hogy számos új stadion már készen van. Nem csoda, hogy így nehezen fog megdőlni a zalaegerszegi rekord, a 16,7 szék/néző a frissen avatott stadionban.)

De azért az tényleg egészen parádés, hogy a Magyar Idők már nem is pár száz embert ültet még fel a lelátóra, hanem rögtön 2500-at. Szerintük ennyi volt az Újpest-Vasas meccsen, az átlagnézőszám. jó lesz az gondolták. Pech, hogy a meccs az Újpest-szurkolók korábbi viselkedése miatt zárt kapus volt, nézők nélkül.

 

 

 

 

Forrás: https://444.hu/2017/08/08/nem-is-kell-mar-nezo-a-stadionba-a-kormanymedia-siman-bekamuzza-oket

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük