Hagyjatok minket élni!

szegenyseg

 

 „Hagyjatok minket élni!” címmel népi gyűlést szervez a Magyar Szociális Fórum a súlyosbodó megélhetési válság miatt, a létfenntartásukkal küszködő emberek érdekében – közölte Simó Endre, a fórum alapítószervezője szombaton.

      A március 25-én (vasárnap) Budapesten tartandó megmozduláson azoknak akarnak szót adni, akiknek nincs miből megélniük, enniük, lakniuk, törleszteniük, emberhez méltóan élniük. Fel akarják emelni a hangjukat az élethez való legalapvetőbb emberi jog hazai folyamatos sérülése, a kilakoltatások és a fagyhalál, az otthonvesztés és az öngyilkosságok miatt.  

     Lakossági követelésekkel akarnak előállni a létfenntartásról, a foglalkoztatásról, az árakról és a bérekről, a közüzemi díjakról, az orvosi ellátásról, a közlekedésről, az iskoláról, a hitelek után fizetendő törlesztő részletekről, az otthonvesztésről és a lakhatásról.

     A Magyar Szociális Fórum szerint Magyarországon több mint három millióan a létminimum szintje alatt élnek, egy-másfél millióan mélyszegénységben. További három millió ember pedig a létminimumot alig meghaladó szinteken tengődik mindennapi, tendenciájában súlyosbodó megélhetési gondokkal küszködik. A fórum azoknak a hangját akarja felerősíteni, akiket a politikai vezetés „roncstársadalomként” emleget, és akiknek a véleményét a „közszolgálati” média mellőzi a politikai vezetés számára kellemetlen szociális kicsengés miatt.
 

     A tanácskozás nyitva áll minden olyan személy és szervezet előtt, aki és amely a demokratikus normák tiszteletben tartásával kész elősegíteni a 30-as évek óta Magyarországon példátlan megélhetési válság orvoslását. Bíznak benne, hogy a kormány is képviselteti magát. A gyűlés végig nyitott a sajtó előtt is – tudatta közleményében az MSZF.+++


 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu


  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük