Hazugság az MSZP baloldali fordulata

szabo dani

 

A 2014-es választási év sorozatos kudarcai után az MSZP baloldali fordulatot hirdetett. A felületes szemlélő számára úgy tűnhetett, hogy a párt vezetői levonták a megfelelő következtetéseket, és felismerték, hogy a Fidesz és Jobbik politikájával szemben csakis egy következetes baloldali politika jelenthet alternatívát. Óvatosságra inthetett persze az, hogy a párt ellenzékben már többször is hasonló törekvéseket fogalmazott meg, hogy aztán hatalomra kerülve sutba dobja nagy garral meghirdetett elveit.

Jelenleg nem látszik esélye annak, hogy az MSZP ismét kormányra kerül, de képviselői helyi szinten most is sokszor döntési pozícióban vannak, és könnyen kerülnek olyan helyzetbe, hogy kirekesztett, kiszolgáltatott emberek sorsáról hoznak döntést. Így módunkban áll, hogy megítéljük, mennyire hitelesen képviseli a párt régi-új elveit.

Kevesebb, mint fél évvel az önkormányzati választás után egyértelmű, hogy az MSZP ismét megbukott a hitelességi vizsgán.

Szentendrén a fideszes irányítású városvezetés olyan indítványt terjesztett be a helyi közgyűlés elé, amely – élve a sajnos törvény adta lehetőséggel – a város több pontjáról, közterületeinek egy részéről kitiltja legkiszolgáltatottabb embertársainkat, a hajléktalanokat, súlyosan sértve ezzel az érintettek alapvető emberi és állampolgári jogait, fizikailag is kirekesztve őket, pusztán szociális alapon. Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a javaslatot nem csak a szélsőjobboldal, hanem az MSZP helyi képviselője is megszavazta.

Néhány héttel korábban Szegeden pedig maga az MSZP-s városvezetés kezdeményezett és szavaztatott meg a helyi közgyűlésben egy, a szociális kirekesztést tovább súlyosbító helyi rendeletmódosítást. Ennek köszönhetően Szegeden ma már csak azok a családok lehetnek jogosultak szociális bérlakásokra, amelyekben az egy főre jutó havi jövedelem eléri a nettó 37 ezer forintot – a korábbi alsó összeghatár 21 ezer forint volt. Így még olyan családok is az utcára vagy fűtetlen garázsokba szorulhatnak, melyekben az egyik szülő állandó legális keresettel rendelkezik vagy éppen mindketten közmunkások.

Ezek a lépések azt mutatják, hogy az MSZP baloldali fordulata pusztán marketing megfontolásból született, és mára hazugsággá vált.

A Balpárt szerint az MSZP csak egy módon változtathat ezen a helyzeten: kizárja a pártból szentendrei önkormányzati képviselőjét, Szegeden pedig a következő közgyűlésen törlik a helyi rendeletből az új rendelkezéseket.

Szabó Dániel
Balpárt, elnökségi tag

 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük