Hétfőn fontos meccs lesz, kellett az újabb nyitás!

Mondjuk még ma is elképesztően sokan halnak meg, majd kétszázan és a fertőzés is nagyon terjed, sőt már Európában az “indiai mutáns” is, de mi nyitunk olyan sebességgel, mintha már nem jártunk volna pórul ilyen kapkodás miatt. Emlékezhetünk tavaly ősszel azért is kellett korábban zárni, mert a fertőzöttség szempontjából nagyon is problémás haveri Horvátországot biztonsággal látogathatónak minősítette Orbán.

Szóval most szombattól az oltottak már egy csomó mindent csinálhatnak, többek között végre hétfőn már mehetnek focimeccsre is, sőt vihetik magukkal nem oltott kiskorú gyerekeiket is. A szövetség optimista, éppen úgy alakult, hogy a hétfői kupadöntő mérkőzésen már nézők is lesznek, miután ugye véletlenül a hétvégén életbe lépnek az új enyhítések.

“Úgy készülünk, hogy nézők előtt lehet megrendezni a 2021-es MOL Magyar Kupa döntőjét jövő héten hétfőn a Puskás Ferenc Arénában. Ehhez arra van szükség, hogy a négymillió beoltott megléte után kihirdessék az intézkedések módosítását, amelyek lehetővé teszik a szurkolók örömteli visszatérését. A klubokat korábban tájékoztattuk erről, és úgy tudjuk, a hétvégi mérkőzéseken a csapatok is erre készülnek a szabályok betartása mellett” – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. Hát, lehet eddig is őt kellett volna kérdezni a nyitási menetrendről…

Szóval jön a kupadöntő. A fináléban a 11. diadaláért hajtó Újpest FC és a harmadik győzelmére készülő MOL Fehérvár FC csap össze 20 órától. A győztes a következő idényben indulhat a debütáló Konferencia Ligában.

A magyar kormány korábbi bejelentése szerint négymillió beoltott után látogathatóak lesznek a sportrendezvények azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A csütörtök reggeli adatok szerint eddig 3 870 222 ember kapta meg az első dózist.

Pörög ez a nyitás, júniusban már teltházas meccsek jönnek. Meg a negyedik hullám…

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •