Hihetetlen! Közpénzlopás gyanújába keveredett egy fideszes!

Ráadásul nem is először merül fel a gyanú, immár a második nyomozás indul, mert Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő közpénzekkel élhetett vissza. A kormánypárti honatya választókerületében egy barátja és a feleségének cégtársa néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a 24.hu cikkének megjelenése után rendelt el nyomozást. A cikkben azt írták, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátjának cége egymilliárdnyi közbeszerzést nyert el a térségben néhány év alatt.

A portál mostani, újabb cikkében írják, hogy a rendőrség április 30-án rendelte el a nyomozást “versenyt korlátozó megállapodásának tilalma közbeszerzési eljárásban” minősítéssel, a feljelentést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette. Ezt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség is megerősítette a lapnak.

A fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. az elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak.

A fideszes és független polgármesterek által vezetett települések közbeszerzéseinek többségén egyedüli pályázóként indult a cég, amelynek tulajdonosát, Galambosi Csabát nem csupán baráti szálak fűzik a kormánypárti politikushoz: a közelmúltig egy másik cégben még üzlettársa volt Kovács feleségének. Ezt az üzleti kapcsolódást azonban a 24.hu eredeti cikkének megjelenése után nem sokkal megszüntették.

Arra is emlékeztettek, nem ez az egyetlen nyomozás, ami a kormánypárti képviselőt és családját érintően indult, hiszen a Fidesz politikusának családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások, ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával.

Annak idején a sajtóban már hír volt, hogy Kovács géberjéni birtokán hatvanmilliós vissza nem térítendő támogatásból épült vendégház, turisztikai bemutatóház és csónakház.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •