Hódmezővásárhely: borítékolható ellenzéki kudarc

havrnek

Havránek Ferenc,
komoly meglepetést
okozhatna…

Hódmezővásárhelyen lemondott Lázár János. Szeretnénk azt hinni, hogy menekült, de nem ez történt. Nagyobb kassza mellé ülhetett, hát logikusan lépett. Ráadásul a helyiből már sokat kivenni nem lehet, lévén a város az egyik legjobban eladósodott magyar település. Szóval most jön egy hasonló jobboldali samesz, egy táskahordó, olyan alak, amilyen Lázár Rapcsák halálakor lehetett. És egy nulla, ismeretlen figura győzni fog. Simán.

Mert az ellenzéknek esélye sincs arra, hogy alkalmas jelöltet állítson. A helyi szocialisták stabilan őrzik országos szinten az egyik leggyengébb eredményt, amit elérni lehet. A legutóbbi önkormányzati választáson még a Zöld Baloldal jelöltje is jó alaposan megverte a szocialista polgármesterjelöltet, a Jobbikot már nem is említve. Mondhatják sokan, hogy egy alföldi nagy faluban ez várható, de azért ne legyünk már ennyire korlátoltak. Hódmezővásárhely egy komoly munkásmozgalmi múlttal rendelkező iparváros. Volt mindaddig, míg szépen szét nem vertek mindent és tényleg egy nagy falut nem csináltak belőle.

Mi a helyzet most? Az, hogy az ellenzéki oldal totálisan tanácstalan. Még azt sem tudják, hogy kit indítsanak. Evidens módon felmerül Havránek Ferenc neve sokakban, de ő ugye a Zöld Baloldal tagja, inkább kommunista, mint más, így nem valószínű, hogy a vörös színtől már elméletben is megriadó ellenzéki erők szóba állnának vele. Elő lehet kapni az egyszer már nagyot bukott hölgyet, aki az MSZP színeiben elindult 2010-ben, de az egyszerű pótcselekvés, a bukás tényének előre beismerése. Helyiek szerint az LMP sem áll jobban. 2010-ben állítólag szegedi aktivistákkal kampányoltak a városban, mert helyi emberük nem merte a nagy nyilvánosság előtt vállalni politikai identitását.

Az, hogy Hódmezővásárhelyen borítékolható az ellenzéki kudarc, egy nagyon komoly problémára hívja fel a figyelmünket. Az ellenzéknek semmiféle stratégiája nincs helyi szinteken. Mit várunk így 2014-től, ami már a nyakunkon van? Ki fog megküzdeni a pénzzel jól kitömött narancsbárókkal? Majd az utolsó pillanatban lesz a kapkodás? Akkor keresik és találják majd meg azokat a szerencsétleneket, akik legalább a nevüket merik adni az ellenzékiséghez?

Hatalmas hibát vét az ellenzék a kilenc millió elégedetlen ember országában. Az alkalmatlan jelöltek miatt több tucat mandátum fog elveszni. Éppen ezt megelőzendő kellene már évek óta építeni azokat az embereket, akik 2014-ben ringbe fognak szállni. Talán még nem késő, húzzatok bele, mert a hódmezővásárhelyi helyzethez hasonló helyzettel fogjátok szembetalálni magatokat Battonyától Nemesmedvesig.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük