Hogyan ismerjük fel a köznapi ellenségeket?

HarkaiBB

Elleplezés, önsorsrombolás és a „belenyugvás terápiája”

A liberális esetén: A POLITIKAILAG KORREKT ELLEPLEZŐ BESZÉD. A libbant nyomorult neurotikus hallgatásba burkolózik, mikor a kapitalizmus bűnei kerülnek szóba, képtelen bírálni a multikat és bankokat, a NATO világterrorizmusát, az amerikai felforgatást, és az amerikai dekadens kulturális hegemóniát. A bírálata bár sokszor megalapozott, de azt eszközként használja a terrorista és kifosztó nagyhatalmak alattomos támogatására. Nem morális alapokon bírál, hanem aljas céljainak megfelelően. A liberális általában antietnicista, és antidemokrata.

Figyeld azt, amiről a liberális nem beszél!

A nemzeti: A MEGALAPOZATLAN ÖNBECSÜLÉST TÁMOGATÓ BESZÉD. A megalapozatlan önbecsülés narratívája lerombolja a nemzetet, mert eszközt ad azok kezébe, akik ezt az elvet nevetségessé akarják tenni. Önbecsülést éppen ezért csak megalapozottan érdemes építeni, mégpedig a példamutatás talaján, és fel kellene hagyni a nemzeti neurózissal, ami egy elveszített (szerencsére pozitív) „birodalmi” régmúlt alapján a jelenkor nemzetét hanyatlónak és semmivé foszlónak állítja be. (Szerencsére pozitív, mert nem népirtó, mint a francia, angol, német vagy amerikai történelem) A világ kis nemzeteire ez az egyoldalú busongó és haldoklást hirdető szemlélet egyáltalán nem jellemző, – és hátrányos is, mert a fókuszt rossz helyre irányítja. Bár a cigánygyilkosságokat a magyar titkosszolgálat szervezte, de elvileg előfordulhatnának efféle esetek ilyesfajta szervezés nélkül is. Minden elvtelen (!) etnicista erőszak beavatkozási indokot teremt a terrorista Nato számára, ami azt is jelentené, hogy a radikalizálódás ilyen formája sokkal gyorsabban rombolhatja le a nemzetet, mint bármi más. Az erő felmutatása az erőszak megfékezésére ugyanis csak ott lehet helyes eszköz, ahol az állam a jogfosztásokat, és atrocitásokat nem tudja vagy nem akarja orvosolni. (A jogon kívül rekedteknek maguknak kell jogaik képviseletét ellátni (J. Locke)) (Vajon nem jogból kirekesztett-e valaki, aki várja a késlekedő rendőrt, vagy elhúzódik a bírósági ítélete?)

Figyelmeztesd a nemzetit, ha elszakadt a példamutató magatartástól! A búsongás és haldoklás hirdetése nem példamutató!

A gyakorlatias, mint ellenség: A BANKÁR, BÉRKÖZGAZDÁSZ, POLITIKUS MEGVONJA A VÁLLÁT ÉS KÜLSŐDLEGESSÉGEKRE HIVATKOZIK.

Ha háborúba „sodródik” egy állam, ha „kivágásra kerülnek” az erdei, ha elmérgeződtek a vizei, ha „valahogy” eladósodott, ha a helyi megtermelt javak kiáramlanak, és pl. külföldiek kezébe került a nemzeti vagyon, akkor csak megvonja a vállát, miszerint a lakosságok pusztulását vegyük tudomásul, mert ezt a világ tőkés szerkezete okozza. Hogy zokszó nélkül el kell viselnünk ha megdöglünk, mert csak egy pontok vagyunk a széles univerzumban. (Az MTA-nál már új hazugságra vetemedtek, miszerint: “foglyul ejtettük a multikat és bankokat” – micsoda őrültség van az okos fejekben!). Ez a pszichotikus hozzáállás hasonlatos a new age-es belenyugvást hirdető (antidemokratikus) felszólításhoz, miszerint: szakadj el a földi hívságoktól, szabadulj meg a kötöttségektől! Ezzel szemben az ember ÁTALAKÍTJA a környezetét, amibe beletartozhat, hogy elvágja merő kénytelenségből a bankárok, a közgazdászok, politikusok, médiákban dolgozók torkát, és új gazdasági-termelési-elosztási viszonyok alapjait fekteti le.

Figyeld a „gyakolatiast”, hogy próbál rávenni, hogy nyugodj bele a sorsodba!

A kormányzati beszéd: MINDIG MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN VAN.

A mindenkori kormány attól a pillanattól, hogy uralomra jutott, elveszíti a kritikaiságát, mégpedig azt a kritikaiságát, ami győzelemre juttatta. A pártok ellenzékben bírálnak, kormányon feladják elveiket és propagandát folytatnak.

Vedd tudomásul, hogy az uralmon lévő képtelen az önreflexióra és a kommunikációja alapja olyan szavak „kiejtése”, amiről azt várja, hogy pozitívan értékeled a sorscsapásokat.

Harkai Bulcsú Bánk

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük