Hogyan jöhettek vendégmunkások a lezárt határon át Dél-koreából?

Egy koreai lap írta meg, hogy a komáromi SK Innovation mintegy 300 dolgozója jött charter járattal, hogy újraindítsa az elektromosautó-akkumulátor gyárat, pedig Orbán azt mondta az Országgyűlésben, hogy lezártuk a határokat a külföldről érkező nem magyar állampolgárok előtt.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkár közölte, a hír igaz, 250 ember érkezett, és a dél-koreai cég beruházása a komáromi ipari parkban nagyon fontos.

A kormány érvelése szerint a beruházás mielőbbi befejezéséhez elengedhetetlenül fontos a gyártási technológia telepítése, ezért a cég a lehető legszigorúbb feltételek mellett engedélyt kapott arra, hogy a gyárépítéshez nélkülözhetetlen, speciális tudású technikusait Magyarországra hozza.

Az ellenzéki Gurmai Zita kérdezett rá, mi igaz abból, hogy a magyar kormány dél-koreai vendégmunkásokat engedett be az országba április 5-én, miközben március 16-a óta minden külföldi állampolgár számára belépési tilalom volt érvényben.

A magyar kormány figyelmen kívül hagyta a saját maga által elrendelt belépési tilalmat.

Mqgyar Levente államtitkár szerint azért, hogy a csaknem 250 technikus ne jelentsen egészségügyi kockázatot, ellenőrzésen, tesztelésen estek át Dél-Koreában, majd karanténba kerültek az indulásukig. Magyarországon csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a két helyszín között cégük szállítja őket, naponta pedig kétszer végeznek rajtuk egészségügyi ellenőrzést.

Tehát a hír igaz, csak éppen elfelejetették tájékoztatni a közvéleményt, persze érthető, hiszen furán nézne ki a kormány kommunikációjában, hogy vendégmunkások érkeznek százával Dél-koreából.

24.hu

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük