Hogyan lehetne leleplezni a „kohézió” hamisságát?

HarkaiBB

Szerintem a magországokból vezérelt EU technokratáinak az az érdeke, hogy a PERIFÉRIÁK NE ZÁRKÓZZANAK FEL.

Én attól tartok, hogy a perifériákon a pénzek elsríbolása a kapitalizmus érdekeltségi rendszerének nem hogy része, de ebben a gondolati / filozófiai rendszerben ez alapvető sajátossága. Tehát a korrupció benemvallott módon a működés rendes menetéhez tartozik, a „kohézió” és a „felzárkóztatás” csak a kommunikációs gyakorlat kötelező eleme, és nincs morális tartalma. A felzárkózás folyamatos „zátonyra futása” tehát a rendszer része, ami más kommunikációs gyakorlattal kezelendő: „nem tudta lehívni a felelőtlen állam a forrást”, „alkalmatlan a forrás lehívására”, „nem tudta előteremteni az önrészt”, stb.

Úgy lehetne tetten érni ezt a jelenséget, ha azt vizsgálnánk meg, hogy: HÁNY MINŐSÉGI BÉRŰ VERSENYKÉPES MUNKAHELY lett teremtve a kohéziós pénzekből. Azt hiszem, hogy ennek eredménye a „ráfordítás” / „új bértömeg” arányában lesújtó lenne.

Azért is hamis az Uniót misztifikáló tematizálási irány, mert az 1% befizetés és 3% lehívás túlzottan csekély támogatást jelent, és ettől még a német gazdaságba beáramlani fog a pénz a szegényedő perifériákról, és továbbra is szárnyalni fog a német kereskedelmi többlet. Az EU kifelé folyamatosan elveszíti a versenyképességét, és szegényíti a perifériáit, sőt a németek a nagybankjaikat (pénztulajdonosaikat) most már a görögökön keresztül akarják az adófizetőikkel megtámogatni. Azt is tudomásul kellene venni, hogy a volt NDK területek felzárkóztatása is kudarcba fulladt, ezek a területek közgazdasági értelemben haldoklanak. Ha a németek képtelenek voltak a saját (német nyelvű) tartományukat szintre hozni, akkor ki a fene venné a bátorságot annak kijelentéséhez, hogy a szervezetlenebb EU valaha fel fogja zárkóztatni a perifériáit? Van bárki, aki azt állítja, hogy a felzárkóztatás nem hogy megindul egyszer, de sikeresen le is zárul? Nem lehetséges, hogy ennek nincsenek meg a morális és közgazdasági alapjai?

Forrás: Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük