Hogyan manipulál a média?

Vegyünk egy pártot, amely aláírásgyűjtésben van. Nevezzük LMP-nek. Ez a párt folytatja a parlamenti munkáját és bead egy módosító csomagot a közösségi közlekedés átszervezéséről, amely átrendezné a felelősségvállalást, összességében több szociális kedvezményt adna, illetve rákényszerítené az államot, hogy valóban fizesse is ki azokat. Másnap a két nagy médiabirodalom már kb azt szajkózza a párt elvenné a nyugdíjakat.

Így működik a média. Egyetlen kiragadott módosító egy nagy csomagból és beindul a direkt ledarálás, a hisztériakeltés. Lehet azt rossz vagy jó döntésnek tartani, hogy az LMP a nyugdíjas kedvezményt 100%-ról 90%ra csökkentené, így egy budapesti buszjegy 32 forint lenne, miközben más szociális juttatásokat, például az alacsony keresőknek bevezetne, de amit a Fidesz és a szoci média csinál ebből, az jellemző az országra. A hírekben nem az jelenik meg, hogy a csődben lévő közösségi közlekedés megmentésére a párt azt kéri az állam fizesse ki a szociális kedvezményekért járó pénzeket ezeknek az állami vállalatoknak, akik jelenleg ezt nem kapják meg, így saját költségvetésből más terhére gazdálkodják ki, hanem az, hogy 32 forint lenne egy BKV buszjegy ára egy nyugdíjasnak, illetve 54 forint a Tatbánya-Győr vasútjegy. Vagyis még csak ezt se. A médiahenger elindul; az LMP elvenné a nyugdíjasok kedvezményét, sőt néhol az ingyenes utazás megszüntetését, mint a teljes kedvezmény megvonását jelentik be, olyan portálokon is amik máskor pont azt a felelősségvállalást kéri számon, hogy a terhek oszoljanak meg jobban. A Hír tv, az ATV, a Mandiner, és a Magyar Nemzet rég volt ilyen egységes.

Ennek a posztnak az írója saját fülével hallotta, ahogy a buszon a nyugdíjas nénik és bácsik arról beszélgettek, hogy az LMP megszünteti a nyugdíjakat!

Pedig ez nem igaz, de van amikor a jobboldali és a baloldali média együtt reagál furcsán, egy olyan kérdésben amiben pontosan a hiteles tájékoztatás lenne az ország érdeke, és direkt politikai okokból elkezd manipulálni, karaktergyilkolni. Ebben a helyzetben  a jobboldal célja, hogy a nyugdíjasok ne írják alá az LMP népszavazási kérdését. Orbán Viktorék azért csinálják ezt, mert félnek egy sikeres népszavazástól, még ha csekély is a 4 millió szavazóra az esély. A baloldal pedig még mindig nem tudja eldönteni támogassa-e az LMP kezdeményezését, vagy féljen attól, hogy az LMP megerösödik. Szerencsére ez a médiamanipuláció nem lesz teljesen sikeres, mert az állampolgárok többsége átlát ezen, és alá fogja írni a kérdéseket! 

 

A http://magyarinfo.blog.hu/2012/03/17/hogyan_manipulala_media -ról átvett anyag.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük