Hol van 150 millió maszk? Halasszák el az érettségit! Ülésezett a SZOT

A kormány kezdi elveszíteni az irányítást a járvány kezelésében általában és az érettségivel kapcsolatban is – hangzott el az Igen Szolidaritás által létrehozott Szolidaritási Operatív Törzs (SZOT) mai ülését követő sajtótájékoztatón.

A kormány részéről felmerült, hogy a rendőrség segítségével bonyolítják le az idei érettségit.

A SZOT álláspontja szerint ezt teljességgel elfogadhatatlan! Az amúgy is nehéz helyzetben lévő diákokat és tanáraikat még azzal is sakkban tartani, hogy fegyveres, egyenruhás emberek között kell vizsgázniuk illetve dolgozniuk, még lehetetlenebbé teszi a helyzetüket.

A SZOT javasolja, hogy az idei érettségit halasszuk el és a szlovák példát követve, az elmúlt évek jegyei átlagát ajánlják meg a tanulóknak. Aki ezt nem fogadja el, annak legyen lehetősége szóbeli vizsgára.

A fokozódó aktivitás azonban nagyobb kockázatokkal jár, ezért a SZOT támogatja a minél szélesebb körű maszkviselést úgy a fővárosban, mint bárhol máshol. A SZOT ugyanakkor határozottan sürgeti a kormány által állítólag felhalmozott maszkok mielőbbi biztosítását a polgári kereskedelemben, vagy elosztásban.

Székely Sándor független országgyűlési képviselőnek is válaszolt a maszkokat firtató kérdésére a minisztérium, azt írták, hogy 150 millió maszkra van szerződésük, melyből eddig 62 millió érkezett az országba.

Parlamenti írásbeli kérdésemre adott minisztériumi válaszból kiderült, hogy 150 millió maszkra van…

Zveřejnil(a) Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője dne Pátek 24. dubna 2020

Mint a közleményükben írják

a 10 % fölé kúszott magyar halálozási ráta világosan mutatja, hogy a kormány félrekezeli a válságot, s ennek nem csupán politikai következményei lehetnek. Követeljük, hogy az állami felelősség kidomborítása végett a koronavírusban elhunytak családjait a kormány részesítse legalább 100.000 forint temetési támogatásban.

Májusban nem csak a járvány tetőzését fogjuk közelíteni, hanem a minden korábbit meghaladó munkanélküliségi csúcsot is, amely folyamat még azután is folytatódhat. A SZOT ezért elengedhetetlennek tartja a szociális minimumjövedelmi kiegészítés haladéktalan bevezetését mindazoknak, akiknek a bárhonnan származó jövedelme ez alatt marad, vagy nincs. A szociális minimumjövedelem legyen havi nettó 100.000 forint.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közleménye itt olvasható.

A Szolidaritási Operatív Törzs sajtótájékoztatójaHuszti Andrea, Kállai Szilvia, Kalmár Szilárd, Linka Péter, Szanyi Tibor, Székely Sándor https://facebook.com/events/s/a-szolidaritasi-operativ-torzs/2703329446611591/?ti=icl

Zveřejnil(a) Igen Szolidaritás dne Pátek 24. dubna 2020

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük