Hulladék rekord

pet01

Rekordmennyiségű hulladék begyűjtésével zárult az idei PET Kupa: 2,5 tonna, azaz több mint  30.000 db műanyag palacktól és egyéb hulladéktól tisztították meg a Kalózok a Tiszát. Az összegyűjtött műanyag-, fém- és üveghulladék idén nem lerakásra, hanem újrahasznosításra került, köszönhetően a lelkes önkéntesek munkájának. A tisztább környezetért a folyó menti települések lakói mellett a környék növény- és állatvilága is hálás a résztvevőknek.

 Az ÖKO-Pack a munkát önkéntesek bevonásával végezte, akik naponta több köbméter hulladékot válogattak át és tapostak laposra. 

16 hajó, összesen több mint 100 fős legénységgel vágott neki a távnak – köztük néhány Tisza menti település és szponzor szervezet hajója is vízre szállt.
Az idei, 3. PET Kupa a korábbi éveknél is nagyobb összefogásnak köszönhetően elérte a célját: rekordmennyiségű hulladékot gyűjtött össze a rekordszámú résztvevő, megtisztítva ezzel a Tisza Vásárosnamény és Cigánd közötti közel 100 folyamkilométeres szakaszát. A Kupa természetszerető és környezetvédő kalózai hat nap alatt több mint 30.000 db műanyag palackot gyűjtöttek a folyóból és az ártéri területről.

Bővebben: Recity

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük