„Hun van az a háromszázvalahány pont, amit ígértetek?”

gyurcsany dk 011

Nézem valami reggeli hírműsorban, hogy a DK két hete 346 pontos komoly javaslatcsomaggal rukkolt elő.

Oké, 15 nap késéssel eszembe jut, hogy belenéznék, erre a gugli mindössze egy 20 oldalas pdf-et köp elém, melyben – pontokba szedett konkrétumok helyett –, hangulatosan sekélyes pártelnöki morfondírozásba botlok a baloldaliság és liberalizmus mibenlétéről, pufogó tézisekről a magyarság és európaiság büszke megéléséről, betekintést nyerek egy porcelántoronyból kikandikáló kótyagos politikai elefánt valóságról alkotott fantazmagóriáiba, aki mértéktartóan moralista machiavellizmus keretében előadja, hogy milyen kemény feltételekkel lehetne esetleg mégis kiegyezni a mai rezsimmel. Természetesen, szigorú elvi alapon – hogy egyem azt a nagy szívét.

Hát, ha ez nektek politikai program, agyalágyultak, akkor gratulálok hozzá.

Hun van az a háromszázvalahány pont, amit ígértetek? Azt miért nem tettétek elérhetővé nekünk, Sokaknak?

Egyszer már végigböngésztem egy Gyurcsány-programot 2006-ban, és emlékszem, milyen jó játékot találtunk ki rá egy haverommal: fogadásokat kötöttünk, hogy mely szavak, hányszor fordulnak elő benne. Kezdetben mindketten biztosra mentünk, legalább is naivan úgy hittük, hogy egy baloldali programban tuti előfordul, teszem azt, hogy szolidaritás, munkavállalói érdek, szakszervezet, egyeztetés, szegénység, méltányosság.

Nos, ezek egyikére sem lelt az Acrobat Reader keresője. Helyette megtanultuk, hogy a baloldaliság kulcsfogalmai olyasmik, hogy öngondoskodás, kis- és középvállalkozás, versenyszellem, euroatlanti kihívások, hungarikum, kompromisszumkészség, állampolgári öntudat, európaiság, ezeregyszáz éves államiság, liberalizmus, befektetői érdekek, privatizáció, hozzáadott érték, komparatív előnyök, a közszolgáltatások kiszervezése… Most is szeretnék logikai társasozni a programtézisetekkel, széplelkű és emberarcú technokraták!

Sokak nevében követelem a betevő napi Gyurcsányomat!

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük