Így kurvázta le a rendőr az ellenzéki politikus feleségét (+videó!)

Rendőri vezetők ellen nyomoz az ügyészség. A tavaly szeptemberi Klauzál téri antifasiszta graffiti szándékolt elhelyezése miatt (Rosszul vagyok, nem kapok levegőt!) intézkedtek Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke ellen. Ennek során rendőri hibákat és feltételezett törvénysértéseket követtek el, ezért a VII. kerületi rendőrök ellen a mai napig nyomoznak.

Amint azt egy hónapja megírtuk, „Egy 1974-ben, az illegális „piacra” dobott Hitlert propagáló bakelit lemez árusítása és népszerűsítése miatt hívta ki a rendőröket a Klauzál téri piachoz Vajnai Attila, az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 elnöke, de az „árus” helyett vele szemben intézkedtek a rendőrök. (…) Falfirkát, ami büntetendő lenne, nem csinált, mivel a földre szándékozta festeni, de a Stop Nazism!-ból pusztán a Sto >>szóig<< jutott. Társadalomjobbító szándékában a rendőrség akadályozta meg Vajnait, aki így fogalmaz, >>kétszer hívtam a rendőrséget, először nem jöttek, mert szerintük ez ellen nem kellett intézkedni, pedig elmondtam, hogy horogkeresztes propagandaanyagot terjesztenek, másodszor kijöttek, mert bejelentettem a spontán demonstrációt a járdára való festéssel.<<” (Bővebben lásd itt.)

Elutasított majd megindított nyomozás az ügyészségen

A tavaly szeptemberi intézkedés ellen Vajnai Attila panasszal élt, és a Független Rendészeti Panasztestülethez is fordult. Mivel ezek egymást kizáró eljárások, a panaszeljárást felfüggesztették a Panasztestület döntéséig. Ezzel párhuzamosan egy magánszemély, a nyilvánosságra került információ (Rosszul vagyok, nem kapok levegőt!) alapján ügyészségi feljelentést tett, amelyet egyszer bűncselekmény hiányában elutasítottak, majd mégis megindítottak. Határozat a mai napig nem született arról, hogy a rendőrök követtek-e el bűncselekményt, és ha igen, milyet.

Kupleráj a rendőrségen és az ügyészségen is

A nyomozást elutasító határozatban az áll, hogy a rendőrök nem követtek el bűncselekményt. Ezt egy olyan kamerafelvételre hivatkozva teszik, amit elvileg csak a rendőrségtől szerezhettek volna be, de a rendőrségen nincs ilyen kamerafelvétel. Vagy mégis? Az ügyészség hadoválásának a felvétel kapcsán itt olvashat utána.

Az ügyészségi iratismertetés legizgalmasabb papírjai:

– kiderül, hogy a szolgálatirányító parancsnok átadott a kapitánynak egy mobiltelefonnal készített képfelvételt, és erről feljegyzést írt
– ez a felvétel a piac ipari kameráinak felvételeiről készített mozgókép
– az ügyészségtől átvett DVD-n, két felvétel van, de a rendőrségi papírokból ez nem derül ki
– az egyik felvétel néma, a másikon az intézkedő rendőrök, a szolgálatirányító és másik két személy beszél
– a fél órát meghaladó intézkedésről 3 perc körüliek a felvételek, ráadásul a néma 20 másodperccel rövidebb

A rendőrség tehát felvételt manipulált, több verzióban, és ezeket adta át a felügyelő nyomozóhatóságnak, amelyekre hivatkozva az ügyészség megállapította, hogy a rendőrség nem követett el bűncselekményt. Legalábbis első körben. Másodfokon jelenleg is nyomoz az ügyészség.

A hangfelvételen hat ember beszélget, közülük három beazonosítható, és feltételezhetően a másik kettő is rendőr, illetve a piac műszakisa lehet a hatodik. Ráadásul több, egymástól független forrásunk az egyik személy hangjában éppen a VII. kerületi megbízott kapitányságvezető hangját véli felfedezni. A személyek pontos beazonosítása az ügyészségi nyomozás feladata.

Vajon ki kérdezget hatalmi pozícióból az intézkedőktől?

(Részlet a 3 perces teljes felvételből.)

Önöket ki hívta ki?
Ő. (ketten egyszerre nő és férfi)
Ő?
Igen. (ketten egyszerre nő és férfi)
Akkor tudta, hogy fogja, hogy valami majd lesz.
Igen.
…. de mit mondott? A Hitler kép miatt?
Igen. (közben megszólal egy telefon)
Hogy?
Hogy őt ez nagyon zavarja.
Aha.
Meg, hogy is mondta, hogy jogszabályba ütközik. Mondom miféle jogszabályba? Aztán mondta hogy a nemzetközi jogba.
Aha.
Melyikbe?
Nekem is ez volt az első kérdésem.
Jó.
Szóltam neki, hogy fejezze már be.
Jó. jó. Küldöm, küldöm majd, jó – férfihang, vélhetően a telefonba mondja.
Jó, és akkor utána meg a másikat, hogyha… ráfér.
És már a felesége ott fényképezi, ühüm.
Kurva édesss…

Sebestyén Eszter

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük