Így rombolja a Fidesz a jogbiztonságot

ákos orbán

ákos orbán

Ákos vs. Telekom.

A magyar állam az alaptörvény megsértésére hivatkozva kiadta az utasítást a minisztériumoknak: szerződést kell bontaniuk a Magyar Telekommal. A botrány azután tetőzött, amikor a Magyar Telekom felbontotta a szponzorációs szerződését Ákossal, miután az ismert magyar előadóművész az Echo TV-ben arról beszélt, hogy a nőknek nem kell ugyanannyi pénzt keresniük, mint a férfiaknak (hasonló álláskörben), és elsősorban a szülésre kell koncentrálniuk. Ráadásul ez az interjú azután látott napvilágot, miután Kövér László házelnök is kikelt a női egyenjogúság ellen.

A Fidesz a szólásszabadság megsértése ellen emelt kifogást, arról viszont már nem esett szó, hogy mi a helyzet az alaptörvény azon pontjával, hogy minden ember egyenlő, így férfit és nőt is hasonló bánásmód illet. Ahogy arról sem esett szó, hogyaz alaptörvény melyik pontjában szerepel az, hogy az állam kifogást emelhet egy magánjogi szerződés felbontása ellen. 

Mindenesetre az ügy odáig fajult, hogy a legnevesebb külföldi hírportálok is beszámoltak erről, és arra mutattak rá, hogy a kormány lépése befektetőket tarthat távol az országtól

Bővebben: Ténytár

kép forrása: Index.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük