Indulhat a NER leváltása – A Szolidaritás jelöltet indít a borsodi előválasztáson

Október 11-én időközi választáson dől el majd, ismét meglesz-e Orbánéknak a kétharmad Koncz Ferenc sajnálatos halála után, vagy az ellenzék fordít.

Az ellenzék előválasztáson szeretné kiválasztani azt az egy jelöltet, aki a Fidesz ellen indul majd az országgyűlési választáson. Elsőként a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelentette be, hogy jelöltet indít az ellenzéki előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében.

Ahogy Székely Sándor a Szolidaritás vezetője írja közleményében, a jelöltet 2020. augusztus 11-én délelőtt 9-kor mutatják be.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom és jelöltjének közös célja, hogy felszámolják a Magyarországon dúló szociális válságot, amely ebben a térségben különös erővel sújtja az embereket.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom az ellenzéki egység előállításában érdekelt, ezért a Mozgalom tegnap jelezte dr. Magyar Györgynek, a Civil Választási Bizottság elnökének, hogy részt kíván venni a helyi ellenzéki előválasztáson.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltjét – stratégiai együttműködés keretében – támogatja az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) párt is.

Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke elmondta, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon a közös ellenzéki jelöltek sikere most az országgyűlési képviselőválasztáson mutathatja meg erejét.

“Az ellenzéki előválasztások értelme, hogy a szövevényes háttéralkuk helyett a szavazópolgárok hangja dönthesse el, hogy az ellenzéki pártok és szervezetek jelöltjei közül ki válhasson a NER legyőzése érdekében az “egy az egy elleni” küzdelem harcosává.”

  •  
  •  
  •  
  •