Ingyen van a benzin, nem spórolnak a politikusok!

Közpénzből tankolnak a politikusok, tavaly összesen 153 millió forintot költöttek üzemanyagra, de idén se spórolnak, már 46 millió forintot égettek el. április végéig 46 millió forintot költöttek. Nem is nagyon motiváltak a spórolásra, feltöltött benzinkártyát kapnak, annyit tankolnak, amennyit csak akarnak. Az országgyűléstől kikért listából kiderült: a 10 legtöbbet tankoló politikus közül 8 fideszes, egy a Mi Hazánk képviselője, és van egy jobbikos is. A legnagyobb benzinfaló természetesen Orbán párttársa, Hörcsik Richárd, aki másfél év alatt 3,6 millió forintnyi benzint tankolt. Ez azt jelenti, hogy havi 225 ezer forint autókázott el a Sátoraljaújhelyen élő politikus, aki ennyi pénzből 460-szor tehette meg az otthonától Budapestig tartó 257 km-es távolságot. Nyilván autóval ment még a WC-re is, megtehette gazdag ország vagyunk…

A listán a következő négy képviselő is fideszes: Tiba István, Kovács József, Tilki Attila, Tasó László. Rajtuk kívül még hárman szerepelnek a pártból: a hetedik helyezett Dankó Béla, a kilencedik Barcza Attila, a tizedik pedig Simon Miklós. Az Atv megkereste a Fideszt, hogy megtudjuk: mit szólnak ahhoz, hogy az összeírt top 10-ben nyolc képviselőjük is szerepel? Ezt a választ kapták:

A képviselői vagyonnyilatkozatokból az is látható, hogy Hörcsik Richárd kivételével az Országgyűlés Hivatala mindenkinek bérel lakást is Budapesten, vagyis nem feltétlen kell nekik a napi munka mellett mindig vidékre hazamenni aludni.

Keresték az ügyben a Jobbikot is, hiszen képviselőjük, Gyüre Csaba is benne van a top 10-ben, de nem akartak nyilatkozni.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •