“Írás a kézfejeden”, megjelent Képes Gábor verseskötete

A 21. század 21. évében kevés olyan embert találni ebben az országban, mint Képes Gábor. Igazi utolsó mohikán ő, egy köztünk élő reneszánsz ember. Szenvedélyes szakértője tucatnyi dolognak. Nem csak imádja, de ismeri és töretlen hittel népszerűsíti a 20. század második felének hazai és nemzetközi könnyűzenei világát, gyermekkorának zeneszámait, amelyek valahogy tényleg örökzöldek lettek. Ez persze nála csak a jéghegy csúcsa, hiszen ő csak látszólag humán irányultságú ember, legnagyobb tudása informatikai jellegű, Korda György munkásságánál is többet tud a korai számítógépekről, elektronikai eszközökről, melyeket természetesen nem csak gyűjt, de használ is. Ezen a területen aktív résztvevője a tudományos világnak is.

Képes Gábor igazi humanista karakter, ennek megfelelő baloldali értékvilággal. Nem harsány, nem vagdalkozó, de gondolatait annak ellenére sem elrejtő, hogy most sokkal inkább azoknak áll a zászló, akik a másik oldalon vannak. Türelemmel és a rá jellemző szerénységgel fogalmazza meg véleményét és ennek megfelelően ír verseket is. Ebből egy csokornyi került most kiadásra online és nyomtatott formában is az “Írás a kézfejeden” kötetben. Versei gördülékenyek, kifejezőek, érzelemmel telítettek. Néha kicsit azt érezhetjük, hogy a költő korunkba hozza József Attilát, mivel ott van a versekben a félénk, mégis lángoló szerelem, a gyermekkor lengedező emlékei és egy velünk együtt eltűnő Budapest, pontosabban Buda, amely máig szeretett otthona Képes Gábornak.

Aki teheti, olvassa el a verseskötetet vagy csak olvasson bele. Meg fog lepődni, hogy milyen jól is esik ez a mai harsány internetes posztokkal, cikkekkel, műbalhékkal terhelt világunkban.
(A digitális kiadás ingyenes. Nyomtatott példány az Ezredvég folyóirattól vásárolható az [email protected] címen.)

KLIKK: Írás a kézfejeden

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •