Itt a legújabb revolverező kormánydöntés: nem mondhat fel nővér veszélyhelyzet idején

2021. március 1-én lép hatályba az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénynek az ápolók, orvosok foglalkoztatási jogviszonyáról szóló rendelkezése – derült ki a friss Magyar Közlönyből.

Noha új szerződésük csak tavasszal lesz, az orvosok és az ápolók már jövő év januárjától az új bértábla szerint kapják a fizetésüket,

kikötés viszont, hogy egészségügyi dolgozó nem adhatja be a felmondását veszélyhelyzet idején.

Magyar Közlöny: “Az Eszjtv. hatálya alá tartozó egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatott egészségügyi dolgozó és egészségügyben dolgozó az egészségügyi szolgáltatónál fennálló jogviszonyát – a rendkívüli megszüntetés kivételével – nem szüntetheti meg a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt.”

Az eredeti elképzelés szerint idén december 31-éig kellett volna az egészégügyben dolgozóknak új szerződést kötniük, ám az új foglalkoztatási forma részleteit szabályozó rendeletek sem jelentek meg időben. Az is valószínűtlen, hogy a tavaszi új határidőre a munkavállalók elé teszik az aláírandó szerződésüket.

A Munkások Újsága úgy tudja, hogy a szakápolókat már több kórházban tájékoztatták a halasztásról.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Itt a legújabb revolverező kormánydöntés: nem mondhat fel nővér veszélyhelyzet idején”

Comments are closed.