Itt az év hazugsága: a Magyar Posta vezetője szerint az Európai Unió miatt nem emelkednek a bérek

Balogh Zoltán

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az M1-en nyilatkozott arról, hogy nincs forrás a bérek emelésére az európai uniós szabályozások miatt.

Ma, 11 órakor tüntetni fognak a postások

Schamschula azt mondta, hogy a postai szolgáltatóknak földrajzi és személyi megkülönböztetés nélküli szolgáltatást kell nyújtaniuk, ezt azonban gazdasági alapon sokszor nem lehet megtenni. Az EU emiatt olyan támogatási rendszer hozott létre, amely lehetővé teszi a tagállamoknak, hogy támogassák saját szolgáltatójukat.

A támogatási összeget viszont 2014-ben állapították meg, az azóta ugyanannyi – magyarázta. Hozzátette: a bérek eközben negyven százalékkal emelkedtek, a keretösszeg viszont nem követi le a növekedést.

A posta üzemi szinten veszteséges vállalat, mert az alaptevékenységéhez kötődő árbevétel alacsonyabb, mint a feladatok elvégzéséhez szükséges pénz – jelentette ki, megjegyezve: a postai szolgáltatók a világon mindenhol “szenvednek”, mert az iparág sokat változott az elmúlt években, például egyre kevesebb levelet küldenek az emberek, és a csekkforgalom is hanyatlik.

https://muon.hu/a-postasoknak-is-eleguk-van-szombaton-tuntetnek/

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

2 Comments on “Itt az év hazugsága: a Magyar Posta vezetője szerint az Európai Unió miatt nem emelkednek a bérek”

Comments are closed.