Játszmák

KOBANI 1 master675

A világban folyó baloldali kísérletek egy része önmagától fordul bohózatba, minden ígéretes kezdet ellenére. Gondoltuk volna, hogy Chavez vagy Morales ilyen hamar fog paprikajancsivá alakulni, akiknél a baloldaliság kimerül a klientúra építésben, a demagóg közhelyekben és az USA semmitmondó kritikájában? Gondoltuk volna, hogy Lula után pár évvel Brazíliában gumibottal fogják majd aprítani a rendszert kritizáló ellenzéket.

Aztán ott van Tsipras és a Syriza, ami egy heroikus tragédiából valami arcpirító komédiává alakult, ahol Robin Hood a rosszak legyőzésének másnapján keblére öleli az összes gyűlölt gazembert és saját harcostársaitól elfordulva a népharag által korábban elzavartakkal kezd kvaterkázásba?

Egyetlen tisztességes kísérletnek ma a szíriai kurd baloldal tűnik, amely egy gyűlöletbirodalommal folytatott győztesnek mondható élethalál-harcot. A világpolitika abszurditását jól mutatja, hogy három hónappal azt követően, hogy Kobaniból a szíriai kurd baloldaliak elzavarták az Iszlám Állam katonáit, a NATO tag Törökország ellenük indított katonai akciót…

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük