Jégbüfé és emlékezet

Jégbüfé 2015

Őszintén nem tudom, mi vagy inkább ki az a Magyar Liberális Párt, de a Jégbüfét sajnálom, sok kedves emlék köt hozzá. Különösen a gofrit szerettem – és a gofris bácsit, aki egy igazi turista nevezetesség volt – és remélem lesz is.

2002-ben, a kokárdás választások idején, azt kérdezte: narancsos vagy szekfűs gofrit kérek. A válaszomra azt mondta: „akkor dupla adag lekvárt kap rá”. (Remélem a másik táborra szavazóknak ugyanezt mondta.) És szerettem a kirakatban álló embereket, szerettem a blokkot adó néniket, szerettem a finom süteményeket. És főleg a családi emlékeket.

Remélem, hogy az olyan unalmas antikommunista kövületek, mint Fodor Gábor – vagy hozzá hasonlóan jobboldali társai más, számomra szintén érdektelen parlamenti pártokban – idővel megtanulják: a történelem folytonos, még az alkotmány / alaptörvény erejével sem lehet belőle kiszakítani évtizedeket.

Lehet szeretni valamit, ami az ’50-es, ’60-as évek óta létezik, része az életünknek, ahogy a szüleinkének és nagyszüleinkének is. Ha bezárják, átnevezik, felismerhetetlenül átalakítják, elvesznek a történetek, elvész a hely szelleme, elvész a kötődés. Viszlát!

Köszönet K. G.-nek

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük