Jobboldali párttagból a demokratikus ellenállás jelképe lett + VIDEO

albertocasillas03

Néhány nappal ezelőtt egy képsorozat járta be a világot, amelyen egy rohamrendőrrel vitatkozó ember volt látható. A férfi beállt egy madridi bár ajtajába és határozott fellépésével megakadályozta, hogy az oda menekülő, a spanyol megszorítások ellen tiltakozó fiatalokat tovább üldözzék. Az üzlet menedéke lett több tucat rémült embernek, akik demokráciát és jólétet követelve mentek utcára azon a napon.

A híradások sokáig arról szóltak, hogy a bátran kiálló férfi a bár tulajdonosa, azonban mára nyilvánvalóvá vált, hogy “csupán” egy ott dolgozó felszolgáló volt annak a napnak a hőse, akit egy rendőr meg is ütött és ezért kórházba került.

Az ügy igazán pikáns része az, hogy Alberto Casillas a tüntetésig tagja volt, a megszorító intézkedések sorát foganatosító jobboldali kormánypártnak. Az egész világ figyelmét felkeltő incidens után sem maradt csendben, hanem megüzente a kormányzó konzervatívoknak és a miniszterelnöknek, hogy:

„Akarom és követelem, hogy a PP (kormányzó konzervatív párt szerk.) töröljön a listájáról és tagjai sorából!”

Rajoy spanyol miniszterelnök egyik legrosszabb rémálma vált valóra. Egy középkorú  úr, aki eddig oszlopos támogatója volt, most a spanyol elégedetlenség arcává, a megszorításokat ellenzők egyik szószólójává vált.

albertocasillas02

albertocasillas01

(A video feltehetően mobiltelefonnal készült, ezért elnézést kérünk a gyenge minőségért.
A felvételen viszont hallható hogy senior Casillas kéri a rendőröket, hogy hagyják békén a bárba
bemenekült embereket.)

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük