Joe Biden győzelme reményt keltő jövőkép az Orbán-rezsimtől való megszabadulás folyamatában

Joe Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. A politikus két cikluson keresztül volt Barack Obama alelnöke. Korábban már két alkalommal is megmérette magát az elnökjelöltségért, ám nem járt sikerrel. Trump már jelezte, hogy újraszámlálást kér azokban a tagállamokban, ahol szűk lesz a különbség, valamint egyéb jogi eszközöket is kilátásba helyezett.

Biden alelnöke a jamaicai és indiai gyökerekkel rendelkező Kamala Harris kaliforniai szenátor. Ő lesz az első nő ezen a poszton.

Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás elnöke reméli, hogy az USA-ban tapasztalható, balra történt elmozdulás hatással lesz az európai politikai folyamatokra is, ami reményt keltő jövőkép az Orbán-rezsimtől való megszabadulás folyamatában is.

A párt meggyőződése, hogy Biden elnök a kiszámíthatóság üzenetét hordozza, ami a mai zaklatott, járvány-tépte világban különös érték.

Az ISZOMM reméli, hogy a most győztes elnöki politika tartós eleme marad a Bernie Sanders által felvázolt jövőkép számos eleme, különösen a dolgozók jövedelmi viszonyainak, továbbá az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés és a környezetvédelem szintjének javítását célzó törekvések – írják közleményükben.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •