Júdás kormány: A Nép kollektív kiárusítása

Mindannyian emlékszünk még Orbán Viktor beszédeire 10 éve, amikor még nem voltak hatalmon ezek az akasztani való nacionalista bűnözők. Ma az egész médiából a baromságaikat kell hallgatni.

Egykor szociálisan érzékeny jobboldalról hablatyoltak – mintha létezne ilyen – mely harcol a nyugati gyarmatosítás ellen. Erre mit látunk most? Kilóra adják el a dolgozókat a nemzetközi kapitalizmus húsdarálójába a családjaikkal egyetemben. Végülis megmondták, hogy ez a családok éve lesz, az ő családjaiké… Félreértés ne essék azonban: a tőkés diktatúra az tőkés diktatúra marad nemzeti színre festve is, nem szabad beleesni a nemzeti ökörségek csapdájába! A dolgozók nemzetközi összefogása az egyetlen út!

December 8-án harcra hív a kötelesség az életben maradásunkért, a dolgozók jogaiért, hogy ne alattvalóként éljünk, hanem szabad emberként. Gyertek, hogy tudassuk a hatalommal, hogy méltóságunk többé nem eladó! A fasiszta söpredék nem érti a szép szót: gyűlöletében és felháborodásában kizsákmányol, láncra ver. Ha szót emelsz: sanyargat és alattomban elpusztít! Mutassuk meg: ez a világ nem az övék többé!

Mi múlik a kiállásunkon? Hogy visszatérünk-e a dicstelen múltba a kapitalista termelés hajnalába, a gyermekmunka világába. Eljön-e újra az, amihez rohamléptekkel közelítünk: a 6 napos munkanap, napi 14-16 órás munkaórákkal, hogy a vállalkozó – a kapitalista osztály – elégedetten tömhesse zsebeit a mi ingyenmunkánkból. Mert hát ingyen ebéd nincs ugye – mondta a neoliberális sületlenségeiről elhíresült Bokros Lajosunk egykoron – kivéve ha a mi munkaerőnkről és időnkről van szó. Az ingyen jár mindenkinek, akinek pénze van és hatalma kikényszeríteni.

A demonstráció helyszíne: Budapest, Jászai Mari tér
Kezdési ideje: 2018. december 8. 10 óra
Útvonala: Jászai Mari tér – Szent István körút, Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány u.

Álljunk ki a dolgozói jogok mellett, amíg még léteznek! A 8 órás munkanapot már elveszítettük, ezt látjuk a mindennapokban. Pedig vérrel és verejtékkel harcolták ki elődeink, a szocialista mozgalom úttörő mártírjai. Tőlünk függ: hagyjuk-e a jogfosztásunkat folytatódni és meddig tűrjük még a rabló hóhérok rémuralmát? Egy húron pendültök, egy lesz a sorsotok!

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Júdás kormány: A Nép kollektív kiárusítása”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük