Kalmár Szilárd beszéde a 2012.05.25-i demonstráción

kalmarsz

Kedves Barátaim, bajban lévő embertársaim!

Az előző beszédeket meghallgattátok, nem ismétlem  el, hogy miért is vagyunk itt. Én csupán röviden összefoglalom mondandónkat, azt, hogy mit üzenünk a fideszes politikusoknak: Azt üzenjük nekik, hogy: SZÉGYELJÉTEK MAGATOKAT! Szégyeljétek magatokat, mert belerúgtok apátokba, belerúgtok anyátokba és nyomorba kényszerítitek azokat a gyereketeket, akik valamilyen fogyatékossággal születnek.

Nem lehet benneteket kivakarni a templomokból, Isten szent nevére hivatkoztok reggel, délben meg este, de szégyenteljes, embertelen és istentelen szörnyűségeket hajtotok végre minden nap!

Hol van az leírva az általatok oly nagyon tisztelt Bibliában, hogy vedd el a szegény pénzét és add a gazdagoknak? Hol van a szentírásban az, hogy rúgjatok bele a nyomorultba? Ne keressétek fideszes polgártársak, nincs leírva ott sehol.

Orbán Viktor…

2008-ban népszavazási cirkuszt rendezett azért, hogy megvédje szociális jogainkat.

Ugyanez az ember 2010-ben hatalomra kerülve szociális ámokfutásba kezdett. Először elvette a korkedvezményes nyugdíjat azoktól, akiket azért küldtek el, mert nem volt pénz a munkájukra, pedig dolgozni akartak. A lépések szép sorjában jöttek és jönnek folyamatosan. A munkavállalók többsége hátrányos helyzetbe került, gyermekeinknek esélye sincs bejutni egyetemekre, főiskolákra vagy munkát szerezni.

Idén tavasszal elért a szociális szőnyegbombázás egy újabb társadalmi csoportot a rokkantakat. Védtelen, szerencsétlen sorsú emberek az újabb áldozatok, akiknek azt mondják, hogy menjenek vissza dolgozni. Szándékosan azt a látszatot keltik, hogy a rokkantak többsége hazug csaló. Nem, Ti nem vagytok hazug csalók. Az a hazug csaló, aki 2008-ban népszavazást tartott a szociális jogaink védelméről és aztán 2010-től százezreket taszított a totális létbizonytalanágba.

Azt mondják, hogy nem akartok dolgozni. Ez is egy szemenszedett hazugság. Ti is várjátok az egymillió új munkahelyet. Hol van az egymillió munkahely? Hol van a több tízezer rehabilitációs munkahely? Megmondom barátaim, hogy hol van! Matolcsy úr álomvilágában van.

Amit ma a Fidesz tesz európai értelemben is párját ritkítja. A válságot ezen a kontinensen úgy próbálják kezelni, hogy több áldozatot kérnek a vagyonosoktól és abból segítik a rászorulókat. Csak nálunk természetes, hogy reménytelenségbe taszítják a szegényeket, a rokkantakat, a fiatalokat. Ahol volt ilyen jellegű próbálkozás, ott kiderült, hogy elhanyagolható az álrokkantak aránya. Minden ilyen kampány kevesebbet hozott a költségvetésnek, mint amit a felülvizsgálatokra és egyéb mizériákra költöttek. Egyszerűbb volna elvenni pár milliárdot a Közgéptől vagy attól a Századvégtől, amely éppen tegnap írt arról, hogy a társadalom többsége támogatja a rokkantak elleni háborút.

Ma százezrek életével játszanak. Volt sorstársatok, aki az eljáró hivatalban szúrta szíven magát. Érdekes, hogy róla nem akar senki filmet csinálni „Szíven szúrt ország kettő” címmel.

Egy dolog mellett nem mehetek el szó nélkül. Sokan szinte kárörvendenek akkor, amikor a rokkantaktól elveszik a járandóságot. Két éve látjuk, hogy mennyi igazság van a „dögöljön meg a szomszéd tehene” viccben. Üzenjünk hadat ennek a mentalitásnak. Amíg a tömegek így gondolkoznak, addig mindenkinek rosszabb lesz. Nem a rokkantak vagy a nyugdíjasok kapnak sok pénzt, hanem a dolgozók szemét szúrják ki irgalmatlanul kevéssel. Amíg önként aláírjuk a saját halálos ítéletünket, amíg örvendezünk mások szerencsétlenségén, addig mindig rosszabb lesz. Nagyon nehéz időket élünk és még nehezebb idők jönnek. Most össze kell fogni és meg kell védeni magunkat.

Mi a legfontosabb feladat? Az, hogy változás legyen. Ehhez nem kell más, csak hinni kell abban, hogy lehet változtatni. A közöny, az apátia a széthúzás az ő szövetségesük.

Országos választások 2014-ben lesznek. Ha addig nem kapják össze magukat a változást akaró erők, akkor újabb négy év jön. Ezt akarjuk? Persze, hogy nem ezt akarjuk. Mi egy demokratikus, szociálisan igazságos Magyarországot akarunk. Olyan országot, ahol egy rokkant ember minden szempontból érezheti a társadalom megbecsülését!

Köszönöm!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük