Káslernek mennie kell!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) MTI-nek eljuttatott sajtóközleményében követeli az egészségügyi törvény azonnali hatályú visszavonását, a szakápolók bérének minimum nettó 400.000 forintra emelését és Kásler miniszter azonnali távozását!

A párt úgy fogalmaz, hogy a járvány kellős közepén az Orbán kormány olyan egészségügyi törvényt fogadott el az ellenzéki frakciók egyetértésével, amely az orvosok bérét megemelte, ám a szakápolók és más kórházi dolgozók bérét gyakorlatilag csökkentette, egyéb juttatásaikat is megnyirbálta. Álláspontjuk szerint ennek egyenes következménye, hogy mára a legnagyobb szükség idején önkénteseket kell keressenek a magyar kórházakba, mivel az ápolók tömegesen hagyták és hagyják el az egészségügyet. A baloldali ellenzéki párt, az ISZOMM szerint ez maga a csőd! Úgy gondolják, hogy a magyar kormány nem képes ellátni hivatalát, a magyar emberek egészségügyi védelem nélkül maradtak.

Az Igen Szolidaritás (ISZOMM) követeli az egészségügyi szakdolgozók alap bérének 400.000 forintra emelését, az egészségügyi törvény visszavonását és a Kásler Miklós miniszter azonnali hatályú lemondását!

Forrás: https://igenszolidaritas.hu/kaslernek-mennie-kell/

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •