Keresztkérdések

Immár több napja azon forrong az internet, hogy a Lidl-ben kapható görög jellegű termékek csomagolásáról a vallási semlegesség jegyében kiretusálták a kereszteket. Megvonnám a vállamat és azt mondanám, hogy nem az én dolgom, ha nem indult volna be a már szokásossá vált muszlimozás. Mert a kedves kultúrát és Európát védő megmondóink szerint ha egy nemzetközi multi vállalat leradíroz egy keresztet valahonnan az csakis a muszlimok miatt lehet. Mintha szerintük ezt mi kértük volna. Vagy mintha az áruházlánc félne attól, hogy azért nem vesszük meg a sertéshúsból készült fagyasztott gyrost mert a csomagolásán kereszt van. Úgy tűnik eszükbe se jut, hogy vannak olyan protestáns keresztények akik ellenzik a kereszt mint szimbólum használatát. Vagy, hogy vannak ateisták akik agyvérzés közeli állapotba kerülnek bármilyen vallási jelképtől. Nem, ez nem számít, mert ha valahol nincs kereszt az biztos az iszlamizáció és a muszlimok miatt van.
Mit jelent a muszlimok számára a kereszt? Számunkra semmit. Egy másik vallás jelképe amit tiszteletben tartunk. Hidegen hagy, hogy egy csomagon rajta van-e vagy sem. Nem csökkenti és nem növeli az Istenbe és az iszlám vallásba vetett hitemet.
Továbbmegyek van egy télikabátom, a márkája W betűvel kezdődik a logója pedig a máltai kereszthez hasonlít, ami alig észrevehetően rá van varrva a kabát felső ujjára. Egyszer egy muszlim ismerősöm viccesen mondta, hogy kereszt van a kabátodon, én viccesen mondtam neki, hogy felőlem dávidcsillag is lehet rajta csak legyen jó meleg…
Mindenesetre akinek kétsége van, az egyiptomi Fetwa Hivatal több nyelven is elérhető honlapja, ahol az Al-Azhar egyetem tudósai válaszolnak a kérdésekre minden kérdésünkre kielégítő választ ad. Egy gyors keresés és kiderül többek között:
– A más vallások gyakorlói a muszlim országokban is hordhatják nyilvános helyen vallásuk jelképeit. Tehát egy keresztény nyugodtan viselhet a nyakában keresztet.
– Építhetnek imahelyeket, és ezekre kirakhatják vallási jelképeiket. Tehát egy iszlám országban levő templomon lehet kereszt, mint ahogy az a képen látható van is, és senkit nem zavar. Válasz ez azoknak akik szerint a muszlimok miatt kell leszedni a keresztet.
– A muszlim ruháján ha egy kereszt, vagy ahhoz hasonló ábrázolás van, pl. egy logóban, van ha egy olyan ország zászlaja van a ruhára (pl. egy focimezre) varrva amin kereszt van (pl. svájci zászló, vagy magyar címer), az nem az egyén vallási hovatartozást jelöli, nem vallási jelkép, nem tilos hordani.
– Azon nem muszlim országok zászlaját, melyben kereszt van, a muszlim országokban ki lehet rakni nagykövetségekre, szállodákra, vagy bizonyos alkalmakkor közterekre.

Kérem tehát a kedves iszlamizációtól rettegő honfitársainkat, hogy vegyék tudomásul mi muszlimok keresztsemlegesek nem pedig keresztfóbiások vagyunk.

 

Kovács Miklós Ahmed Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük