Kétfarkú Gergő beérte Karácsony Gergőt

visszacsatoljuktrianont

Abban az országban, ahol egy kalózpárt vetekedhet bármely más párt népszerűségével, nagy gondok vannak – tartják az elemzők. A Medián közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a Kétfarkú Kutya Párt, vagyis a politikai humorra és szatírára építő egyesülés már a Párbeszéd Magyarországért Pártot is beérte.

1%-on áll a teljes népesség körében a Kétfarkú Kutya Párt a Medián felmérése szerint. Az örök életet és ingyen sört, valamint a jó nő felfogó gátat ígérő párt (utóbbit csak a hetedik kerületben ígérték meg) elérte a Munkáspárt és a PM szintjét, bűvös egy százalékot. A Szegedről induló kispárt népszerűsége azért is furcsa, mert valóban nem gondolja komolyan a politizálást, sőt, a szarkazmus szintjére emeli azt. Mégis, árulkodó az eredmény, hiszen Magyarországon a politikai apátia már akkora, hogy a teljes népesség egy százaléka szavazna inkább egy viccpártra, mint bármelyik másik tömörülésre. 

A hvg.hu-n közzétett kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a két hónappal korábbi szinten, 34 százalékon áll a teljes népesség körében, míg a biztos szavazók közül a kormánypártot 53 százalék támogatja. A Medián felméréséből is világosan látszik, hogy a Jobbiknak még az erős felértékelést követően sem áll túl jól a szénája, mivel a kutatás megállapítja azt is, hogy a Jobbik elutasítottsága öt évvel ezelőtt volt utoljára ilyen alacsony szinten, a válaszadók 41 százaléka tartotta kizártnak, hogy a Jobbikra szavazzon.

A felmérés szerint az utóbbi évek ingadozásai után a kormány teljesítményének megítélése most szinte pontosan ugyanazon a szinten áll, mint két évvel ezelőtt: 43 százaléknyian gondolják úgy, hogy jó munkát végez. Az általános közhangulat is a két évvel ezelőtti szinthez hasonlítható: az emberek 39 százaléka szerint jó irányba, 54 százalék szerint rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon. Erős azonban a megosztottság: míg a fideszesek 86 százaléka optimista, a más pártot támogatók 87 százaléka és a pártpreferencia nélküliek kétharmada borúlátó – írja a hvg.hu.

A felmérés január 22-e és 27-e között készült, az adatok hibahatára 3 százalék.
Függetlenül a két felmérés közti különbségektől, a baloldal fizetésemeléssel kapcsolatos ígéretei, úgy tűnik, inkább megtalálták a társadalmi igényeket, mint a Jobbik populistább üzenetei, hiszen ezúttal a jobboldali pártoknál mondható el némi visszaesés. 

Forrás: Stop

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük