Ki ne lenne szolidáris a pártokkal, mint az Igen Szolidaritás?

A NER által foglyul ejtett intézmények, jelesül az Állami Számvevőszék átláthatatlan indoklások mentén csap le egyes pártok anyagi bázisaira. Elfogadva, hogy netán létezhetnek számviteli, kimutatási stb. hibák, azonban ezek kiegyenesítése – normál esetben – semmiképp sem lehetne megtorlás-szerű. – írja Huszti Andrea az Igen Szolidaritás közleményében.

Már jó ideje benne van a hazai politikai „pakliban”, hogy Orbánék az állami pénzek vonogatásával kívánja kordában tartani az ellenzéki pártokat, a járványra hivatkozva egyszerűen megfelezték az állami támogatásukat, de tegnap az Állami Számvevőszék konkrétan beszüntette a DK támogatását.

Mint Huszti írja, az Igen Szolidaritás azon az állásponton van, hogy az ellenzéki pártok roppant tartózkodóak kell legyenek a mérgezett almaként funkcionáló állami források igénybevételekor, s működésüket inkább a szavazói bázisuk hozzájárulásaira építsék! Hosszabb távon az állami pártfinanszírozás teljes újragondolását indítványozza.

Az Igen Szolidaritás – a nevéhez híven – szilárdan áll minden olyan társadalmi szervezet mellett, amely a hatalom önkényével szembesül – zárul a közlemény.

Fotó: Igen Szolidaritás

  •  
  •  
  •  
  •