Kié vajon a rendőrség?

Nincs már szükség az ártatlanság vélelmére sem, ma már nem kell jogerősen egy bíróságnak kimondania, hogy bűnös az illető, elég, ha Páva Zsolt lánya rámutat egy fotón.

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy ez az írás nem Nyerges Zoltánról szól, nem is Páva Zsolt pécsi polgármester lányáról, hanem arról, hogy lőttek a demokráciának, a jogbiztonságnak, a független rendőrségnek, ügyészségnek, bíróságnak és médiának. Vagyis nemcsak beköszöntött a diktatúra hazánkba, hanem már fel is bátorodott, a talpnyalók pedig nem mernek vagy nem akarnak szólni ellene, inkább kollaborálnak.

A múlté az ártatlanság vélelme, a múlté a jogbiztonság Magyarországon. Ma már semmi nem kell, csak egy befolyásos, hisztis, de ugyanakkor a saját karrierjét akár a családtagjain áttaposva is fényesítő öntelt politikus, és meg is van az ítélet. Az utóbbi években egyre gyakrabban jól bevált szokása a rendőrségnek, hogy talál egy szálat, azt jól felerősíti, majd már csak ezt a nyomot nyalja, mint maga által generált mézesmadzagot. „Találni kell gyorsan valakit, akire rá lehet bizonyítani” – általános elvárás ma mind a rendőrségen, mind az ügyészségen. Ne álmodjon senki, ezeknek a szervezeteknek nem az elkövetőket kell rács mögé juttatni, hanem valakit, akire rá lehet bizonyítani valamit. Most még politikai támogatást, sőt még a TEKetlen fiúk segítségét is megkapja a helyi erő. Igaz, csak egy piti bűnözőt kellene elfogni rendesen, minden nyomot és főleg lehetőséget megvizsgálva. De erre semmi szükség.

Egy polgármester lányát valami elvetemült megtámadta. Maximálisan egyetértek azzal, hogy aki ilyet tesz, az legyen mihamarabb börtönben, lehetőleg jó sokáig. Az viszont legalább ugyanekkora bűn, hogy ezzel az esettel kivételeznek. Naponta szüntetik meg ilyen és ehhez hasonló ügyek sokaságát, gyakorlatilag nem is nyomoznak, helyette inkább politikai megrendeléseket hajtanak végre a rend őrei.

De most ez a legfontosabb dolog az országban, árvíz, nyugdíjlenyúlás semmi ahhoz képest, hogy egy lánynak annyi esze volt, hogy szórakozása végeztével hajnalban elindult haza egyedül, gyalog. Egy gátlástalan ember pedig nem hazakíséri, hanem kihasználja e lányka butaságát, és megtámadja őt. Most nem hozakodik elő a belügyminiszter azzal, hogy vessen magára, aki elindul ilyen időben, most ugrasztja csaholó kutyáit, mert a főnök barátjának a lányát támadták meg. Akinek a nevét média, rendőr szájára nem veheti, vele senki nem beszélhet, ő csak szimplán Páva Zsolt lánya. Mindegy, ő mit akar, az a lényeg, hogy apuci neve minél többször elhangozzon, és lássa minden ember fia, hogy az ő lánya több, mint egy szimpla lány. Egy fél hadsereg védi már, pedig elég lett volna, ha apuci még ad egy ezrest taxira is a buli mellé.

 

Megvan az elkövető is! Igen, jól olvassák, nem ismeretlen tettes, vagy középkorú férfi, esetleg Ny. Zoltán gyanúsított. Nem, kerek perec Nyerges Zoltánt bűnözőt, elkövetőt keresi az egész ország, aki megkapja majd a maximálisan kiszabható nyolc évet, de lehet, többet is, mert visszaeső, ezt majd már eldöntheti a Tisztelt Bíróság, de a nyolc év már tuti. Nem kell itt a mellébeszéd meg a sok kötözködő bíró, ő volt, és kész, tessék elfogni. És főleg nincs már szükség az ártatlanság vélelmére sem, ma már nem kell jogerősen egy bíróságnak kimondania, hogy bűnös, elég, ha Páva Zsolt lánya rámutat valakire egy fotón.

A helyiek nem boldogulnak, hát szólnak nekik, hogy szóljanak a TEK-nek. Igaz, jogalap nincs rá, hiszen nem fegyveresen elkövetett bűncselekmény vélt (!) elkövetőjét kellene előkeríteni, de ez senkit nem érdekel, hiszen nem jogállamban élünk, bármit lehet, ha a polgármester azt mondja. Normális esetben a TEK a rendvédelmi szervek felkérésére elfogja a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fegyveres vagy felfegyverzett, ön- és közveszélyes személyeket. Kivéve a Páva lánya! És ezzel el is indul az a lavina, ami egyébként már elindult, csak nem kapott ekkora hírverést. A Fidesz vezére ugyanilyen retorika alapján korábban megnevezte a tévészékház „becsületes, rendes, tisztességes” szétverői ellen kivezényelt rendőrök politikai megrendelőit, most nyíltan csak úgy odaszól belügyminiszterén keresztül a rendőröknek, ki ne adjátok az engedélyt a gój motorosoknak. A rendőrség pedig végrehajtja a politikai utasítást.

 

És mi köze mindehhez Debrecennek? Annyi, hogy a polgármester korcsolyázó lányáért anyuci vagy apuci megy, így neki nem eshet baja. De egy, a szolgálatban lévő rendőrök előtt történő életveszélyes fenyegetés esetén nem indul eljárás, ha azok az elvetemült emberek követik el, akikkel a polgármester rendszeresen összejár? Ha néhány diák meg akarja tekinteni a közgyűlési cirkuszi mutatványt, akkor Kósa Lajosnak állítólag csak egy telefonjába kerül, és nem másnak, mint a város rendőrkapitányának kell végigülnie a tanácskozást, miközben kommandósok várnak bevetésre járó motorral a debreceni városháza oldalában. Kit kell szolgálniuk, kit kell védeniük?

 

Forrás: http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/4263_kie_vajon_a_rendorseg

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük