Kihátrál a kormány a Fudan mögül

A Fudan egyetem budapesti Campusának lelkes támogatói voltunk, de a hétvégi ellenzéki demonstráció hatására a kormány úgy döntött, hogy bizonytalan időre elhalasztja a projektet. A Mandinernek Gulyás Gergely azt mondta, hogy:

“A Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik. Tervek sem állnak rendelkezésre. Ha meglesznek a tervek, világosak a pénzügyi feltételek, az egyetemépítés költségei és finanszírozása, akkor lehet dönteni. Ide mostantól számított másfél év alatt eljuthatunk.

Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet.”

Komoly kormány az, mely egy ilyen ügyet “közéleti vitára” alkalmatlan módon hozott nyilvánosságra. Ez a kijelentés egy vicc, miként az is, hogy az ellenzék első komolyabb “sikere” az lett, hogy elérte, hogy ne létesüljön egy egyetem Magyarországon.

Nem rajtunk múlt, büszkék vagyunk arra, hogy mertünk az uszítás ellenére is saját véleményt megfogalmazni és képviselni.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •