Kisebb településeken sokkal jobban megérzik a szociális válságot

Tavasz óta megnőtt az igény a segítségre, ezt tapasztalta Elek Erzsébet a Szolidaritás törökszentmiklósi vezetője, a korlátozások, a távolságtartás, maga a járvány jókora nehézségeket állított a civil szervezet elé.

A többi szervezethez hasonlóan házhoz vitték a segítséget, csomagokat állított össze a Szolidaritás.

“Jó kis “brigád” szorgoskodott azon,hogy ki legyenek adagolva a csomagok! Reméljük sikerült pár embernek örömet okoznunk!” – mondta Elek Erzsébet a Munkások Újságának

“Az ételosztások igénybe vevői közül minden negyedik-ötödik a koronavírus következménye miatt szorul segítségre” – mondta Szilaj Péterné, az Ételt az Életért Alapítvány szóvivője a Telexnek. A portál munkatársai egy borsodi faluba kísérték el az alapítvány munkatársait, ahol meleg ételt és tartós élelmiszereket osztottak a rászorulóknak – idősek, egyedülállók, családanyák is várakoztak a sorban.

A gyülekezési tilalom miatt november közepe óta nem lehet tömeges ételosztásokat szervezni. A krisnások például a Népligetben és a Blaha Lujza téren tartottak minden évben ételosztásokat, ahol kígyózó sorokban álltak az emberek – írja a Népszava.

Fotó: Törökszentmiklós Szolidaritás

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •