Kiskorú társadalmak

Puzsér Róbert

Felhívnám a mélyen tisztelt proli massza figyelmét, hogy a világ tizenöt legfelfegyverzettebb társadalma közt olyan életveszélyes népségeket talál, mint a svéd, a norvég, a német, a svájci vagy a kanadai. Bárki megmondhatja, hogy ezekben a barbár régiókban nincs közbiztonság. Az emberek egymást gyilkolják az utcán.

Ha létezik összefüggés a fegyvertartás meg az erőszakos bűncselekmények száma között, az épp fordított. Számtalan példa mutatja ezt, ha nem csak ostobán óbégatni, de tanulni is készen álltok, olvassátok el az alábbiakat!

http://www.pecshor.hu/periodika/XIII/kiss.pdf

Sokan álomvilágban élnek, fel kell riasztanom őket: a bűnözőknek ma is van fegyverük. Akiknek nincs, akiktől az állam megtagadja az önvédelem képességét, azok a jogkövető polgárok. Nincs realitása annak, hogy a rendőrség mindenkit megvédjen, lehetetlen minden sarokra járőrt állítani – ha pedig lehetne, az maga volna a rendőrállam.

A társadalmat kiskorúsítani, az egyént állami gondnokság alá vonni, megszabni, miként éljen, mit és mit ne szívjon, hogy ne védje meg magát – ez a legsötétebb kádári örökség. Hiszek abban, hogy a felelősségvállalás, a felnőtté válás – bármilyen ijesztő is – nem megúszható.

A fegyverviselés jogától az emberek nem csak biztonságérzetet és nagykorúságot kapnak, de a politikának is meg kell tanulnia, hogy bármit nem tehet meg velük. Egy olyan társadalomban, amely nincs végletesen kiszolgáltatva az állami erőszaknak, nincs Gulag, és nincs Auschwitz. A méltányosság jogosan csak olyan országban elvárható, ahol a hatalom kénytelen felnőttekként kezelni a polgárokat.

Forrás: Facebook

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük