Kívül tágasabb? Árok Kornél már nem társelnöke a Szolidaritásnak + FRISSÍTVE!

brokeup

Az alábbiakban változtatás nékül közöljük az MSZM sajtóközelményét. (Az ügyben kerestük Árok Kornélt is, hogy álláspontját ismertessük az olvasókkal, de telefonon nem értük el. – FRISSÍTVE!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom – mint civil szerveződés – a demokratikus állam helyreállításán és újrateremtésén munkálkodik, amelyhez elengedhetetlen egy széleskörű társadalmi konszenzus kialakítása, amelyet csak pártoktól függetlenül lehet megvalósítani. Mivel Árok Kornél tagja egy pártnak, amelyben a jövőben aktív szerepet kíván vállalni, így a Mozgalom fenti céljaitól eltérő utat választott, ezért a három másik társelnök és az alapítók többségének kezdeményezésére Árok Kornél a jövőben nem tölt be tisztséget a Magyar Szolidaritás Mozgalomban.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom megköszöni Árok Kornél eddigi erőfeszítéseit és munkáját, amellyel a Mozgalom építését elősegítette.

Budapest, 2012. február 20.

Magyar Szolidaritás Mozgalom


FRISS!

 

Árok Kornél puccsszerűnek nevezete a Magyar Szolidaritás Mozgalomban viselt társelnöki pozíciójától való megfosztását.

A volt tűzoltó szakszervezeti vezető a Munkások Újságának kérdésére minősítette így a történteket. Hangsúlyozta, hogy az MSZM nem azt a közleményt küldte ki, amelyről korábban Kónya Péterrel megállapodtak. Ettől függetlenül úgy foglalt állást, hogy a döntést elfogadja, bár azt súlyosan antidemokratikus szellemiségűnek tartja, az indoklást pedig cinikusnak, mivel mindenki tisztában volt már az alapításkor is azzal, hogy tag a SZEM-ben (Szövetség az Egységes Magyarországért). Éppen ezért kapta feladatául a politikai kapcsolattartást.

Árok lapunknak beszélt arról is, hogy az eltávolítás hírére többen jelezték kilépésüket a Szolidaritásból, de ez szerinte már hetek, sőt hónapok óta zajló folyamat, amely az egyre feszítőbb belső problémák miatt indult el. Véleménye szerint a vele szembeni eljárás komolyan befolyásolni fogja az MSZM március 10-ére meghirdetett Kossuth téri tömegdemonstrációját.

szerk


 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük