Kockán az életed

kocka

KOCKÁN AZ ÉLETED!

VONULÁS A PARLAMENTTŐL AZ AKADÉMIÁIG

Magyarországon minden egyes nap megdöbbentő hírekkel, és durván közösségellenes kormányzati intézkedésekkel szembesülünk.

Az intézmény-bezárások és szervezeti összevonások dilettáns és átgondolatlan módon történnek. Folytatódik az embertelenül és érzéketlen módon véghezvitt létszámleépítés, a politikailag motivált elbocsátási hullám.


Az illetményrendszerek befagyasztása és a reáljövedelmek drasztikus csökkenése általános tendenciává vált a közszférában.

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács legutóbbi ülésén egyértelművé vált, hogy a kormány nem teljesíti a jövő évi állami költségvetés-tervezettel kapcsolatos munkavállalói követeléseket. A 2012-es költségvetés-tervezet súlyos fenyegetést jelent a közszolgálati ellátórendszerek – egészségügy, oktatás, szociális ellátás, kultúra és közgyűjtemények, közigazgatás, rendvédelem –, jövő évi finanszírozhatóságára.

A Parlament elé terjesztett Önkormányzati Törvénytervezet, a Köznevelési Törvénytervezet, a Munka Törvénykönyvének tervezete és a közszolgálattal kapcsolatos munkajogi szabályok súlyos bizonytalanságot jelentenek, a közszféra működését veszélyeztetik.

Ez már nemcsak az érintett munkavállalók, hanem az egész társadalom ügye.

A minőségi oktatás, a fejlett egészségügy, a sokoldalú kultúra, a szociális ellátás biztonsága, a vallásszabadság és modern közigazgatás egyaránt közügy, ezek bármelyikének a hiánya valamennyi honfitársunkat érinti.

December 3-án (szombaton) 11.00 órától kezdődően közös vonulást rendezünk a lehető legszélesebb munkavállalói összefogás jegyében.

Gyülekező: a Kossuth-tér

Az esemény helyszíne: Széchenyi tér

Jelen felhívásunkkal csatlakozásra és tevékeny részvételre kérjük az összes civil szervezetet és munkavállalói érdekképviseletet, a következő címen:

[email protected]“>[email protected]

(Erre a címre üzeneteket és logókat is fogadunk)

További információk: www.kockanazeleted.hu

Kommunikációs kapcsolat:

Lázár András SZEF alelnök, [email protected]“>[email protected] 06 30 444 9295
PHDSZSZ iroda, [email protected]“>[email protected] 06 1 343 8771

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük