Kommunista válasz Szalma György sületlenségeire

Szalma György Mandineren megjelent kommunistaellenes propagandaírásait olvasva eszembe jut a híres Monty Python filmbéli viccjelenet, ahol az egyik szereplő, egy szélsőséges politikai csoport szektavezére hőbörögve kérdezgeti az egybegyűltektől, hogy vajon mit adtak nekik a rómaiak a csatornázáson, vízvezetéken, az úthálózaton, gyógyászaton és oktatáson kívül? Nyilvánvaló tehát a párhuzam a filmbéli jelenet és a szerző észjárása között, aki a szóban forgó antikommunista cikket “megírta”. Tudatlanságában közhelyesen egyenlőségjelet tesz kommunizmus és nácizmus között.

Jelen cikkben válaszolunk mit is adtak nekünk és személy szerint neki a “rómaiak” tehát az embertelen ideológiát követő kommunisták. Neki, – mivel zsidó származásúnak hírlik – az életét, hogy leírhatja mostani gyalázkodó sorait az eszme ellen mely az ember eredendő egyenlőségét hirdeti származástól és háttértől függetlenül. További vívmányok, melyeket a különböző szocialista és kommunista mozgalmaknak köszönhetünk a korábbi napi tizenórás robot helyett nyolc órás munkanap, a korábbi egy napos helyett két napos hétvége, idehaza a Tanácsköztársaság és a magyar kommün adott választójogot a nőknek. A különböző radikális baloldali mozgalmak – jobboldali nemzetieskedő álproblémák helyett – világszerte küzdenek a nincstelenek kilakoltatása ellen, a megfizethető lakásokért és a magasabb bérekért. A munkásmozgalom mindig védte a dolgozókat a munkaadói önkénytől és kivívta a betegségre, a rokkantságra és a munkanélküliségre járó segélyt. Itt jegyzem meg hogy a munkavállalói jogokat és az egykori munkásmozgalmi vívmányokat a világ eme szegletében gőzerővel bontja le a hatalom, nem véletlen, hogy egyre inkább növekszik hazánkban is az igény egy marxista társadalmi berendezkedésre. A kommunizmus a tulajdon nélküliek ideológiája, azoké, akik dolgozóként szegények, mert a munkájukból és tehetségükből származó érték többségét a munkaadó elsajátítja, mivel annak csupán töredékét juttatja – munkabérként – vissza. A tulajdon nélkülieket Szalma György publicista alja embertípusnak tartja. A kérdés ilyenkor jogosan merül fel: ki az, aki valóban embertelen ideológiát követ? Segítek: egy szocialista rendszerben mindenki lakhatása biztosítva van, jelen rendszerben viszont a kilakoltatás tömeges méreteket öltött.

A kommunizmus a “középkori városi önkormányzatok tapasztalataiból kinövekedett eszmény az igazságosan és humánusan szervezett közösségi jellegű társadalom eszméje” (Krausz Tamás: Antikapitalista Baloldal – Eszmélet Sajtóalapítvány). A Mandiner jobboldali bértollnoka tudatlanságában kéri számon Tamás Gáspár Miklóson, hogy a demokráciát és a társadalmi igazságosságot félti, ezzel téve tanúbizonyságot arról, hogy a marxi filozófiát még a legócskább antimarxista kiadványokból sem ismeri. Ez rendkívül aggályos újságíró etikai kérdéseket is felvet, hisz egy újságíró feladata az olvasók pontos tájékoztatása, ez különbözteti meg a hazug propagandistától. A marxista filozófia alapja a mesterségesen kreált, káros társadalmi hierarchiák és kizsákmányolások felszámolása. A különböző gazdasági, társadalmi és jogi egyenlőtlenségek lebontása, hogy mindenki egyenlő esélyekkel, szabad egyénként járhasson az élet ösvényén társadalmi függőségektől mentesen. Értetlenül állok Szalma György ámokfutása előtt, hisz mi a demokrácia, ha nem ez?

Végezetül igazán sajnálom, hogy a Szalma György féle bértollnokok műveltségükben nem tudták a középiskolai történelemkönyveket meghaladni, de mi ne is foglalkozzunk velük és semmin alapuló írásaikkal. A világ szocialista és kommunista mozgalmai törnek előre, nem is akárhogy: az amerikai Szocialisták Demokratikus Mozgalma győzelmet győzelemre halmoz, Csehországban egy kommunista párt kormányra került egy nagykoalíció tagjaként, Szlovéniában a társadalom 9,2 százaléka, a fiatalok mintegy 20 százaléka a kommunistákat támogatja! A munkavállalói jogok nap mint nap csorbulnak, az embereknél betelt a pohár és legbelül érzik, hogy a jobboldali álproblémákon és a tudálékos liberális piacimádaton kívül kívül létezik egy más világ, a valódi baloldal világa. Egyre többen hisznek az eszüknek és az emlékeiknek a rosszindulatú propaganda helyett.

Bujdosó Gyula

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük