Konrád György tévedése. A terrorista ugyanis nem hülye, hanem terrorista

terrorista
 
Konrád György író nyilatkozott a New York Times-nak. Már a tény maga is mutatja az író nagyságát, a nyilatkozata pedig azt, hogy a legnagyobbak sem mentesek a tévedésektől.

A lap szerint Orbán menekültpolitikáját – miszerint a görögöknél kellene megfogni az áradatot és le kéne zárni Európa külső határait – lassan más európai vezetők is felkarolják, és Orbán egyes mondatait visszhangozzák, bár nem olyan “csúnyán vicsorogva”, mint a magyar kormányfő. 
 
Orbánnak egyébként nincs igaza.
Nem ez az első eset, hogy Konrád kiáll a kormányfő mellett, az olasz La Repubblica is kapott tőle néhány gondolatot, többek között azt, hogy megérthető Németország helyzete, hogy egyre több képzett migránsra van szüksége, hogy a jövőben is fenn tudja tartani a gazdaságát és nyugdíjrendszerét. 
Az olasz interjúban azt nyilatkozta, hogy ma is sok fal áll a világban, például az amerikai-mexikói határon, Izrael határán, a spanyol-marokkói határon is. 
Erkölcsileg pedig nincs semmi különbség, ha valakit meggátolok abban, hogy elmenjen egy országból, vagy ha meggátolok valakit, hogy amikor menekülnie kell, belépjen hozzánk.
A terrorista nem gyalogol Szíriától Németországig, hanem felül a repülőre és keresgélhetnek a poggyászában bármit is, úgyse találnak.
A terrorista ugyanis nem hülye, hanem terrorista.
Hülye pedig az, aki azt hiszi, hogy a tizenkét másodpercenkénti egy ellenőrizetlen illegális bevándorlóval való ijesztgetésnek a belpolitikai célokon kívül máshoz is köze van.
Szomorú vagyok…
 
Bővebben: PuPu BLOGJA 
 
Kép forrása: veja.br 

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük