Döntsön a nép! Újra akcióban a „munkát, kenyeret” csapat

imre

A „Munkát, kenyeret, tisztességes béreket!” Egyesület nevében állt a parlament elé Komjáthi Imre, a szerveződés vezetője. Miután kemény szavakkal bírálta és demagóg pénzszórásnak minősítette a nemzeti konzultációt, azzal a kezdeményezéssel állt elő, hogy döntsön valóban a nép a feltett kérdésekről, rendes népszavazás és ne holmi manipulálható konzultációcska formájában. Komjáthi szerint ha Orbán bátor lenne, akkor nem játszana ilyen cirkuszokat, hanem az általa felvetett kérdésekről valóban megkérdezné a népet.

A tizenhat kérdésből álló konzultáció szerinte valós problémákat feszeget ugyan, azonban jelenlegi formájában csak gagyi PR akció. Komjáthi a tettek mezejére hívta a miniszterelnököt, kezdeményezve, hogy Orbán támogassa a „munkát, kenyeret” csapat kezdeményezését és legyen a kérdésekről titkos, országos népszavazás. Komjáthi szerint akár még a kérdések is maradhatnak, de legyen súlya a nép döntésének és ne adatgyűjtésre használják a konzultációnak csúfolt, az egész országot elárasztó levélszemetet.

Komjáthi természetesen hangsúlyozta, hogy a munkahelyteremtésről nem konzultálni kell, hanem cselekedni. Vagyis kellett volna, hiszen volt rá két évük és volt hozzá kétharmados támogatottságuk,  mégsem tettek semmi érdemit – hangsúlyozta. Hasonlóan vélekedik az adócsökkentésről is. Szerinte ezen a területen sem konzultálni kell, hanem cselekedni, de ez a kormány minden napra újabb és újabb adókat talál ki, vezet be, és ma már 25-ről 27%-ra nőtt az ÁFA, az üzemanyagok jövedéki adójának korábbi csökkentése helyett tavaly újabb literenkénti 13 forinttal emelték azt, tette szóvá indulatosan a sajtótájékoztatón. Ezek mind újabb Orbáni sarcok az emberek számára, amelyekre  Komjáthi szerint azért van szükség, hogy az ilyen demagóg konzultációkra az oligarchák gyarapodására legyen fedezet.

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy kezdeményezik, hogy az OVB mielőbb foglaljon állást, arról, hogy népi kezdeményezésüket el tudják-e fogdani és lehet-e népszavazást tartani a feltett kérdésekről.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük