Kormány: az Olimpia az emberi életeknél is fontosabb! Előbb olthatják be a sportolókat a vakcinával, mint a krónikus betegeket

Számos nemzetközi sporteseményt rendez Magyarország a következő hónapokban is, a következő időszakban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság követelményeihez kell igazodni, a sportolók előre hozott oltása is ez alapján történhet – közölte az InfoRádióval Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

“Nem csak az olimpiát, de a kvalifikációs eseményeket is meg kell rendezni minden sportágban. Nagyon várjuk azt, hogy a NOB kimondja: lesz olimpia. Bár véleményünk szerint ez nem kérdés. Kérdés, milyen módon lesz megrendezve, de az olimpia mellett a labdarúgó Eb és a vizes Eb-t is érintik a kérdőjelek” – mondta az egykori Playboy címlaplány.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egyértelművé tette a minap, hogy nem lehet az idősek elé venni az élsportolókat.

“Sokan kérdezik, hogy mi lenne, hogy ha a sportolókat beoltanák, és nyugodtan tudnának az olimpiára készülni, a futballválogatott Eb-re menni, a vízilabdás lányok kiharcolni az olimpiai részvételt. Én úgy vagyok vele: amikor azt látjuk, hogy idős emberek súlyosabb lefolyású betegségben szenvednek, akkor azt mondom, hogy első körben mindenképpen a kitett személyeket kell oltani”

– fogalmazott a Digi Sport tévének kategorikusan Merkely Béla, aki szerint “nem lenne etikus”, hogy előre vegyék a sportolókat.

“Ha az olimpiára csak oltott sportolók utazhatnak, akkor bizony szinte kötelező módon olyan tervezést kell hoznunk válogatott szintre, hogy a sportolók a kvalifikációs versenyeken is részt tudjanak venni” – nyomatékosította Szabó Tünde.

  •  
  •  
  •  
  •