Kormányválság

checkmark

 

A gazdasági válság kormányválsággá duzzadt. Orbán Viktor nem bujkálhat tovább a felelősség elől. Újjá kell szervezni a magyar gazdaságpolitikát, két új miniszterre van szükség, Fellegi Tamás és Matolcsy György helyére. Ha Orbán ezt nem teszi meg, akkor hamarosan szembe kell néznie azzal, hogy kormányának távoznia kell. Fellegi Tamás távozása két miniszter alkalmatlanságára vezethető vissza. Az egyik Fellegi Tamás maga. A magyar enegiapolitika két éve romokban, a legutóbbi napelemes tender csúfos korrupcióba fulladt, az a Baji Csaba nyert közbeszerezésen súlyos állami milliárdokat, aki a legrosszabb ajánlatot adta be. Fellegi Emellett a MALÉV támogatásokkal valószínű, hogy többszáz milliárdos adósságba verte a magyar költségvetést – mint ismeretes, az EU vizsgálódik a MALÉV támogatások miatt, amit jó eséllyel vissza kell majd fizetni.

De az útpénztárat sem sikerült saját lábára állítania, elhalasztotta a használat arányos útdíj bevezetését, lefeküdt a fuvaros lobbinak, és ennek költségeit az egyszerű autósokkal fizetteti meg, a 4 napos matrica eltörlésével.

De ott van a lemondás hátterében Matolcsy György alkalmatlansága is. Hosszasan lehetne sorolni azokat a kudarcokat, melyek Matolcsy tevékenységét fémjelzik, melyek közül a legutolsó az a stabilitási törvény, melyet ma tárgyal a parlament, s melyben Matolcsy György maga teszi le a fegyvert a kormány állámadósság ellen indított háborújában. Orbán Viktor már nyilvánvalóvá tette a bizalmatlanságát Matolcsyban, amikor Fellegit küldte helyette tárgyalni az IMF-fel.

A gazdasági válság tehát kormányválsággá duzzadt, ha Orbán Viktor tovább bujkál a felelősség elől, és nem nevezi két új minisztert, akkor hamarosan az egész kormány meg fog bukni.

Scheiring Gábor – országgyűlési képviselő LMP

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük