Kormányzati blöff volt a 6 százalékos közgyűjteményi fizetésemelés

könyvtár
A Közgyűjteményi és Közalkalmazotti Dolgozók Szakszervezete  levélben fordult Kásler Miklós emberi erőforrások miniszteréhez, azt követelve, hogy a kormány teremtse meg és különítse el, egyértelműen megnevezve a közgyűjteményi és közművelődési dolgozóknak a 2020-as évre járó 6 %-os bértömeg forrását.

A levél motivációja nagyon egyszerű. Eddig egyetlen fillér emelést nem kaptak a közalkalmazotti státusztól megfosztott és megzsarolt közgyűjteményi dolgozók.

„A közgyűjteményekben és közművelődésben dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát megszüntető törvény indoklásában a kormány arra hivatkozott, hogy a törvény elfogadása kedvezőbb bérhelyzetbe fogja hozni az ágazat dolgozóit, és a kormányzati elkötelezettség bizonyságaként hangzott el a 6%-os bérfejlesztés ígérete 2020. január elsejéig visszamenőleg. Az ígéret teljesítésével kapcsolatos alternatív kormányzati kommunikáció alapján most úgy tűnik, a kormány egyáltalán nem teremtette meg a 2020. évi béremelés fedezetét”

A szakszervezet attól tart, hogy a kormány üres ígéretekkel dobálózik, és az ágazatban dolgozóknak ezzel azt is üzeni, hogy munkájukat és személyüket semmire sem tarja. A KKDSZ arra kéri a kormányt, hogy állja a szavát, illetve felhívja a figyelmét: nemcsak több ezer ember egzisztenciájával, hanem saját becsületével is játszik.

KKDSZ

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •