Kormányzati segítség érkezik a “a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához”

A koronavírus-járvány gazdasági hatása  miatt még a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához is kell kormányzati segítség – fejtette ki a kormányfő, miután a járműgyár három műszakra átállása alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kíséretében látogatást tett a gyárban.

Az Audi Hungária két hete tette közzé 2019-es gazdasági adatait, amelyből az derül ki, hogy az autógyártó vállalat magyarországi tevékenysége tovább erősödött. A társaság nem csak a tavalyi eredményét, hanem annál jóval nagyobb összeget, mintegy 700 milliárd forintot vett ki osztalékként.

A miniszterelnök ma közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását, a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez.

Az Audi-gyárért is küzdeni kell – hangoztatta Orbán Viktor, aki ugyanakkor arra számít, hogy “a válságot nemcsak hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve is fogunk kikerülni belőle”, és ennek része lesz “az Audi nevű sikersztori” folytatása.

MTI

https://muon.hu/miert-engedjuk-a-munkasokbol-kipreselt-penzek-szabad-rablasat-98-szazalekos-osztalekadot-surget-az-igen-szolidaritas/
  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Kormányzati segítség érkezik a “a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához””

Comments are closed.