Koronavírus gasztro – élesztő helyett süssünk kovásszal!

Etesd és szeresd a kovászodat. Kovászkésztés lépésről lépésre.

A nagy bevásárlási lázban sok helyen mára elfogyott az élesztő. A különböző közösségi oldalakon pedig egyre több sütési-főzési tanács kezd megjelenni, az emberek ezzel is segítve egymást. A MUON szerkesztősége is szeretne az oldalukat látogatóknak segíteni.

Bár sokan úgy vélik, hogy eljött a világvége és az apokalipszis, még sem kell kétségbeesni, ha az üzletekből elfogyott az élesztő, hiszen a régi jól bevált kovász helyettesítheti azt.

Nem kell más hozzá, mint teljes kiőrlésű liszt, víz és két kifertőtlenített befőttesüveg. Továbbá szükség lesz 8 nap szeretetre és úgynevezett ”etetés-re” ahhoz, hogy jó kovászt kapjunk, amivel aztán mindennapra jut egy-egy finomság a család asztalára.

A koronavírus–járvány miatti bezártság többek között arra is jó, hogy a nagyi rég elfelejtett receptjeit kipróbáljuk, akár a bezártságra ítélt és lassan energiabombává alakult gyerekekkel közösen. Ne felejtsenek el, nevet adni a kovásznak! Ezt is lehet a gyerekekre bízni!

És akkor íme, az oldal, ahol lépésről-lépésre elolvashatják a kovászkészítés menetét:
https://vadkovaszsuli.blogspot.com/

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük