Koronavírus. Meddig vannak nyitva az állategészségügyi intézmények?

Nem egyértelmű sok kisállattartónak, hogy mi vonatkozik az állategészségügyi szolgáltatókra, a nyitvatartási rendjükre, a moun.hu utána nézett ennek.

Az állategészségügyi szolgáltató intézmények NEM minősülnek a hivatkozott jogszabály „vendéglátó üzlet” és „üzlet” kategóriájába sem- tudta meg szerkesztőségünk egy állatorvosi intézményt üzemeltető orvostól.

Ebből következően az állategészségügyi szolgáltató intézmények nyitvatartására nem vonatkozik a hivatkozott jogszabály korlátozása, vagyis a rendelők a saját maguk által megszabott nyitvatartással várják az állattulajdonosokat, nem kell 15 órakor bezárniuk. Ugyanakkor fontos, hogy a betegek betartsák azokat az előírásokat, amikről itt írtunk.

Többen kérdezték a fenti rendelet kapcsán, hogy mi a helyzet az állatpatikákkal, állateledel üzletekkel, állat-felszerelés üzletekkel?

A válasz erre a kérdésre az, hogy ezekre már vonatkozik a nyitvatartás korlátozó rendelkezés, mert ezeket a megjelent Kormányrendelet nem nevesítette külön a kivételek között. A korlátozást akkor is be kell tartani, ha ezek együtt, egy helyen működnek az állatorvosi rendelővel.

Fotó: Pinterest

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük